Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2017 11:26
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Obávaného newyorského mafiána, který se chlubil vraždami desítek lidí, pustili po 50 letech z vězení. Byl vůbec nejstarším vězněm v USA

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sonny je po dlouhých letech opět na svobodě.

Donedávna byl nejstarším vězněm ve všech federálních věznicích napříč Spojenými státy americkými a navzdory kariéře plné problémů se zákonem se nakonec za dobré chování dostal na svobodu. John „Sonny“ Franzese byl a stále je jedním z nejvlivnějších členů newyorské mafiánské rodiny Colombových, která patřila mezi 5 kultovních rodin z podsvětí, a ve vězení se ocitl už v roce 1967, kdy ho soudce poslal na 50 let za mříže za bankovní loupež. V průběhu následujících desetiletí se mu však vícekrát podařilo dostat na svobodu na podmínku, ale ani to mu nepomohlo a pokaždé skončil opět ve vězení, odkud konečně nadobro vyšel před pár dny po uplynutí trestu za vydírání několika nočních klubů. Do partie s mafiány a zločinem se přitom přidal už jako mladý teenager a když pak vstoupil do armády, po pár letech ho z ní vyhodili, protože měl prý vražedné sklony. Před soudem čelil obviněním i z toho, že v roce 1947 znásilnil číšnici a v roce 1966 ho dokonce zbavili obvinění z vraždy.
 
Mafiánští informátoři a policejní složky vždy tvrdili, že Sonny patřil mezi velké zabijáky, i když se jim ho nikdy nepodařilo ze žádné vraždy usvědčit. Prý za to může Sonnyho oblíbená strategie, pomocí které nechával těla svých obětí zmizet. Nejdříve je v dětském bazénku rozřezal na menší části, pak je nechal uvařit v mikrovlnce a rozdělil ještě na menší částečky, které pak stačilo vecpat do pytlů na odpadky a čin jakoby se najednou nestal. Sonny se prý během svého života měl kolegům chlubit, že celkově zabil až 60 lidí, což není úplně přitažené za vlasy, pokud vezmeme v úvahu jeho dlouholetou kariéru v čele mafiánské rodiny. Kromě mafiánské kariéry investoval své peníze i do pornografických filmů či nočních klubů. Zajímavé na jeho kariéře byly i chvíle, kdy měl údajně plánovat vraždu svého vlastního syna, který se rozhodl pomoci americkým autoritám a stal se z něj donašeč. Mafián Sonny teď plánuje žít u své dcery v newyorském Brooklynu a všichni jeho rodinní příslušníci mají radost z toho, že ho mají konečně doma. I když tedy Sonny do smrti neshnil ve vězení za své údajné vraždy, celkově v něm strávil přibližně 50 let a to už je doba, která na člověku zanechá stopu.





Domů
Sdílet
Diskuse