Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2017 16:33
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dubaj investovala 1 miliardu dolarů do největšího krytého zábavního parku na světě. Uvnitř vypadá jako pohádkový ráj

ZAJÍMAVOSTI DUBAJ
Uložit Uložené

Cestovní ruch v Dubaji prosperuje.

Dubaj už dávno pochopila, že zásoby nerostných surovin jednoho dne dojdou, a tak se již několik let soustředí na zvelebování svého cestovního ruchu. Jeden z nejdůležitějších projektů vyvrcholil ještě koncem minulého srpna, kdy byl v Dubaji otevřen největší krytý zábavní park na světě IMG Worlds of Adventure. Developeři do jeho stavby investovali přibližně 1 miliardu dolarů a přišel ho otevřít samotný vládce Dubaje. Park nejenže zvenku vypadá futuristicky a moderně, ale uvnitř skrývá doslovný ráj pro každého milovníka zábavy a zejména populárních postav a pohádek. Denně park dokáže zvládnout nával více než 30 tisíc návštěvníků a po jeho otevření odborníci předpokládali, že tržby ze zábavních parků v Dubaji narostou až o 78 procent, díky čemuž se IMG Worlds of Adventure dostane na přední pozice.

Návštěvníci v parku najdou hned čtyři různé zóny. V té první dominuje MARVEL, v druhé Cartoon Network, ve třetí Lost Valley – Dinosaur Adventure a ve čtvrté zase IMG Boulevard, takže si přijde na své každý milovník pohádek. Park zároveň obsahuje až 22 různých horských drah, přičemž jeden z nich dokonce zasahuje i do okolní pouště a na chvíli opouští krytou část. Rychlost 100 kilometrů za hodinu dosáhne za 2,5 sekundy a dominují v něm motivy dinosaurů, což děti prostě milují. Pokud by ses chtěl na chvíli bát, pak je ti k dispozici The Haunted Hotel, který můžeš pak vyměnit za setkání se Spider-Manem či Powerpuff Girls v sekci Cartoon Networks. Obchody nabízející suvenýry mají ve svém portfoliu i zajímavé položky, protože si návštěvníci mohou koupit i pero za více než 26 tisíc eur. Díky klimatizaci je pak vděčným místem, kam se po dni objevování města mohou uchýlit rodiny s dětmi, ale i zvědaví dospěláci, kteří jsou srdcem stále v dětství.
















Domů
Sdílet
Diskuse