Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2017 16:00
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Podvody v centru Prahy stále přetrvávají. Taxikář si řekl o 12 000 korun za 14 kilometrů jízdy, nakonec se spokojil se šesti tisíci

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Východní způsob práce některých taxikářů z centra je neuvěřitelný.

Taxikářské podvodnické manýry v centru Prahy jsou bohužel stále záležitostí všedního dne. Podváděni jsou všichni turisté z celého světa, kteří si na ulici odchytí neověřené taxi a netuší, že maximální cena taxislužby na území Prahy je 28 korun za jeden kilometr jízdy s 40korunovou nástupní sazbou. Díky nefunkčnímu, přenastavenému či snad neexistujícímu taxametru často zaplatí o několik tisícovek víc, než by měli. Někdy to však vypadá, jako by podvodníci neznali hranu.

Své by o tom mohla povědět cizinka, kterou v sobotu vezl z centra metropole 45letý taxikář. Ten vycítil šanci snadného výdělku a za 14 kilometrů dlouhou jízdu ze Staroměstského náměstí na Prahu 4 si naúčtoval původně astronomických 480 eur, tedy 12 a půl tisíce korun. Turistka u sebe neměla víc než 50 euro. To se zdálo taxikáři málo, a proto ji svezl k bankomatu, kde si vybrala tři tisíce. To ale nenasytnému řidiči pořád nestačilo.

Podvody v centru Prahy stále přetrvávají. Taxikář si řekl o 12 000 korun za 14 kilometrů jízdy, nakonec se spokojil se šesti tisíci
Zdroj: Brad Hammonds/Flickr

Zoufalá turistka si nakonec vybrala ještě dva tisíce korun a na tuto částku, spolu s 50 eury, které u sebe měla, taxikář už přistoupil. Ženě se toto jednání nezdálo a od řidiče si vyžádala stvrzenku. Dostala přitom jen ručně psaný doklad.

Doporučeno
„Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují 25. dubna 2024 15:00

V hotelu se svěřila se svým problémem recepční a ta všechno oznámila policii. Strážníci pak podvodníka velmi rychle vypátrali a zjistili, že jde o starého známého, kterého z podobných přečinů v minulosti dobře znají.

Za čtrnáctikilometrovou cestu je normální zaplatit částku do pěti set korun. Dávej si tak pozor – na tyhle podvodníky můžeš kolem centra metropole natrefit i ty. Výjimkou při nezaplacení nejsou jen psychické nátlaky, které můžou být od ostříleného taxikáře velmi nepříjemné, ale i výhrůžky fyzickým napadením.

Podle Janka Rubeše, který tuto zprávu okomentoval na svém Twitteru, jsou podobné situace naprosto běžné a v centru Prahy jsou na denním pořádku. Varuj své zahraniční kamarády a rozhodně tyto podvodné dročkaře nepodporuj.

Domů
Sdílet
Diskuse