Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2017 9:51
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Jeho rukama prošly 4 miliardy dolarů. Zatkli provozovatele jedné z největších bitcoinových burz, z níž šly peníze zejména hackerům

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

„Bitcoinový génius“ skončil za mřížemi.

Bitcoin nabírá na síle a stejně s ním i internetové burzy, které se touto elektronickou měnou zabývají. 38letého Rusa Alexandra Vinnika obvinili Američané z praní špinavých peněz prostřednictvím jeho vlastní burzy jménem BTC-e. Mnohé kapacity přezdívají Alexandra Géniem bitcoinu. Za několik let přes jeho ruce prošly čtyři miliardy dolarů. Všechny šly povětšinou hackerům či drogovým dealerům. Vinnik má prý také souviset s krachem obrovské internetové japonské burzy Mt Gox, na kterou byl v roce 2014 směrován neodvrácený kybernetický útok.

Jeho rukama prošly 4 miliardy dolarů. Zatkli provozovatele jedné z největších bitcoinových burz, z níž šly peníze zejména hackerům
Zdroj: pixabay.com

Alexander Vinnik byl mezinárodně hledaným organizátorem zločinecké skupiny. Jeho burza funguje sedm let. Alexander byl jejím zakladatelem, ostatní dva muži se jmenují Alexej a rovněž Alexander. Jejich jména či poloha jsou však momentálně neznámé.

Domů
Sdílet
Diskuse