Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2017 18:05
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nesmrtelné G v neprůstřelné úpravě, která z něj dělá luxusní pevnost na čtyřech kolech

TECH
Uložit Uložené

Osmiválcový model dostal rozsáhlé bezpečnostní modifikace.

Téměř 40letá generace třídy G značky Mercedes-Benz nás již pravděpodobně po těch dlouhých letech a všelijakých úpravách ničím nepřekvapí. Německá společnost Alpha Armouring se však postarala o jednu ze svých dalších rozsáhlých modifikací, čehož výsledkem je osmiválcový model G 63 AMG Alpha Phoenix, no a ten si pozornost rozhodně zaslouží. Ani teď tomu není jinak a opět je tedy ve věci úprava s cílem zajistit posádce maximální pohodlí a hlavně bezpečnost. Na rozdíl od předešlých počinů je ale karosérie prodloužena, a to tentokrát v oblasti mezi předními a zadními dveřmi, kde se nastěhoval dodatečný panel, čímž se rozvor vozidla natáhl o přibližně 30 centimetrů. Z tohoto nárůstu pochopitelně profituje posádka vzadu, protože tam ještě navíc došlo k posunutí zadních sedadel směrem dozadu. Zadnímu salonu dominuje dvojice luxusních a ve více směrech polohovatelných křesel, mezi nimiž nechybí nanovo vytvarovaný ovládací panel či chladnička.

Mezi řidičem a zadní částí je dělící příčka, kterou tvoří 34" širokoúhlá obrazovka. Její ovládání probíhá díky dálkovým ovladačům či dotykovýmu iPadu. Samozřejmě nechybí televize, rychlé internetové připojení a kvalitní audio systém. Salónek zároveň disponuje klimatizací, respektive nezávislým topením, dále přibyl systém umožňující komunikaci VIP posádky s řidičem či okolím, protože vozidlo je zcela zvukově odizolováno. Není totiž žádným tajemstvím, že toto G prošlo kompletní přestavbou a ve výsledku tak můžeme mluvit o neprůstřelném vozidle s balistickou úpravou minimálně na úrovni kategorie VR9. Extrémně tlustá, až čtyřvrstvá skla, jsou toho důkazem. Nemluvě o karoserií a podvozku vyztuženém ocelovými plechy. Obdobně odolné jsou i runflatové pneumatiky s vyztuženými bočnicemi a v případě úplné ztráty tlaku schopností nadále absolvovat další kilometry. Exteriér je vybaven světelnou a zvukovou signalizací, přičemž na každé straně karoserie je vysokokvalitní kamera. Alpha Phoenix je tak doslova luxusní pevnost na kolech.

Domů
Sdílet
Diskuse