Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. srpna 2017 17:05
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Cena iPhonu 8 je víceméně potvrzena. Nový iOS smartphone bude určený pouze pro ty nejnáročnější

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Připravte si pořádný ranec.

Po nedávném zveřejnění až 512GB verze iPhonu 8 přichází řada také na cenu, o které jsme již nicméně dříve něco slyšeli. Stalo se tak ještě začátkem roku, kdy web Fast Company vyrukoval se zajímavou informací, že si Apple chce nechat za nadcházející generaci docela dobře zaplatit. A něco podobného v těchto dnech píše i renomovaný zpravodajství web The New York Times.

Díky zákulisním informacím od blíže nespecifikovaných, ale prý dobře obeznámených zdrojů tak můžeme už víceméně bez obav říct, že cenovka pro nejnovější počin od kalifornského výrobce vystřelí až na přibližně 31 tisíc korun, za což dostaneme verzi s 512GB úložištěm.

Ačkoliv New York Times zmiňuje 999 dolarů, jde o cenu pro americký trh, kde existují okolnosti rozdílné od Evropy. Pokud cenu přepočítáme na koruny či eura a přidáme k ní zhruba těch 20 procent, dokáže poměrně slušně narůst.

Tento rok až tři kousky

Vše nasvědčuje, že Apple brzy (pravděpodobně první polovina září) ukáže ne dva, ale tři různě vybavené kusy. Dva z nich mají podle dostupných informací představovat generační nástupce za loňský iPhone 7 a 7 Plus, přičemž ten třetí přinesou na počest oslav 10. výročí populárního iOS smartphonu, takže bude určitě něčím výjimečným. Na pulty tedy dorazí model s názvem iPhone 7s, iPhone 7s Plus a také iPhone 8

Za takto vysokou cenovkou asi stojí moderní a prémiové konstrukční provedení včetně špičkové hi-tech výbavy, která bezpochyby nabídne bezdrátové nabíjení, kapacity na konzumaci nebo tvorbu obsahu pro virtuální nebo rozšířenou realitu a spolehlivé ověření uživatele pomocí pokročilého skenování jeho tváře. Zároveň je třeba zmínit i špičkový poměr mezi tělem a zobrazovacím panelem, bez kterého by společnost Apple ztratila slušnou a v této době i zásadní konkurenční výhodu.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Proto nový displej s docela slušnou pravděpodobností zabere podstatnou část přední části struktury, a to povede k významnému snížení rámů a změně ikony tlačítka Home do digitální podoby.

Domů
Sdílet
Diskuse