Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2017 13:21
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Policisté sestřelili narko holuba s maličkým ruksakem. Obsahoval marihuanu, sedativa i USB flash disk

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Holub neustále létal z a dovnitř věznice.

Pašování předmětů do vězení se stává stále kreativnější záležitostí. Strážníci v argentinském vězení Colonia ve městě Santa Rosa nejprve zpozorovali holuba, který několik dní za sebou létal dovnitř a ven z věznice, což je zaujalo a nakonec si všimli i nenápadného pytlíku připevněného na jeho těle. Rozhodnutí bylo docela jednoduché, a tak holuba sestřelili a v sáčku objevili přesně to, co za mříže nepatří. Holub pašoval 7,5 gramu marihuany, 44 tabletek sedativa s názvem Rivotril a k tomu všemu ještě i USB flash disk. Holub měl na těle sáček připevněny na styl obyčejného batohu.

Metoda doručovacího holuba podle argentinských úřadů patří mezi nejpopulárnější způsoby, jak se lidé snaží propašovat svůj kontraband za zdi věznice, aniž by si toho strážníci všimli, jenže neustále přelétávání na nenápadnosti nepřidává. Není se co divit, protože i 7 gramů marihuany nabírá za mřížemi s výrazně omezenou nabídkou na obrovské hodnotě, takže vytrénovaní holubi dokáže život ve vězení pořádně zpříjemnit. Holubi však nejsou jediným kreativním způsobem, jak členové argentinských gangů dostávají své zásoby za zdi věznic, protože v minulosti se již objevily i případy využívání tenisových míčků naplněných drogami, které zpoza zdí prostě stříleli dovnitř.


Domů
Sdílet
Diskuse