Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2017 14:54
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Češi mají nejhorší životosprávu na světě

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Do úvahy byly brány faktory jako spotřeba alkoholu, tabáku nebo rozšířenost obezity.

Zamysleli jste se někdy nad tím, že návyky, které si náš národ nese již dlouhá léta, mají velký vliv na naše zdraví? I Česko je země známá svou láskou k alkohol či typickému jídlu, které má od nutriční rovnováhy velmi daleko. A právě toto jsou spolu se spotřebou alkoholu a tabáku faktory, které zkoumala prestižní výzkumná společnost Clinic Compare. Podle jejího nejnovějšího výzkumu je právě Česko zemí s nejhorší životosprávou planety. Porovnávaných bylo při tom až 179 zemí na světě, a tak toto prvenství můžeme označit za opravdu vzácné.

Mnozí by asi čekali, že vést budou Američané, ale pravda je bohužel úplně jinde. V top desítce nezdravých zemí má velkou převahu právě Evropa, což je nepochybně znepokojivý výsledek, se kterým bychom se měli pokusit něco dělat. Na prvním místě se nachází Česká republika a na pátém Slovensko. Samozřejmě se najde v dnešní době množství jedinců, kteří žijí zdravě, ale stále platí, že někde hluboko v naší nátuře máme zakořeněné, že vepřo-knedlo-zelo, pivo a cigarety jsou to, co nás dělá skutečnými Čechy.

Češi mají nejhorší životosprávu na světě
Zdroj: blog.cliniccompare.co.uk
Domů
Sdílet
Diskuse