Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2017 14:27
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Tesco na Smíchově zabezpečilo máslo ochranným čipem proti zlodějům

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Supermarket se o své zboží skutečně bojí. A není se čemu divit. Máslo si stále drží vysokou cenu.

Mluviti stříbro, mlčeti máslo. I tak by dnes mohlo znít známé české pořekadlo. Oblíbeným vtípkem Čechů i Slováků je totiž v současnosti právě přirovnávání kostek másla k tomu nejluxusnějšímu zboží v našich obchodech. Celá situace s máslem, jehož cena se v regálech českých supermarketů pohybuje zhruba od 50 do 80 korun, se zdá být stále neuklidněná. O tom mimo jiné vypovídá také fakt, že jeden z pražských obchodů řetězce Tesco si své cenné, chlazené kostky pěkně hlídá. Zabezpečil je ochranným čipem proti krádežím.

Snad nikdo z nás určitě nepřehlédnul šílenství, které na nás kvůli zdraženému máslu útočí snad každý den. Ať už se jedná například o másla chtivého kuchaříčka nebo dav dravých seniorů bojujících do poslední kostky. Zkrátka a dobře, másle je nyní komoditou, kterou je třeba dobře střežit. To pochopili zaměstnanci obchodu Tesco ve Smíchovské tržnici a před pár dny na kostky másla „nainstalovali“ ochranné čipy proti pokusům o krádež.  

Tesco na Smíchově zabezpečilo máslo ochranným čipem proti zlodějům
Zdroj: pexels.com

„Mohu potvrdit, že na naší prodejně ve Smíchovské tržnici došlo dočasně ke kódování másla tímto způsobem. Jednalo se pouze o tento obchod, nyní už se tento způsob nepoužívá,“ sdělil pro server iDNES.cz manažer externí komunikace Tesco Václav Koukolíček.

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

A přestože už podle jeho slov od této ochranné metody supermarket opustil, jsme rozhodně všichni vážně napjatí, jak se máslová situace Česku bude vyvíjet dál. Kdo ví. Možná si vážně budeme všichni pečlivě zamykat svá drahocenná másla namísto do lednice do trezorů.

Domů
Sdílet
Diskuse