Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2017 15:29
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ženy nejsou zotročené muži a mohou se i rozvést. Muslimská youtuberka odhaluje pravdu o vztazích v islámském světě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Asha se nebojí říci pravdu nahlas.

Po světě koluje spousta mýtů o muslimských ženách a tvrdém konzervatizmu v tamních zemích. Podle muslimské londýnské youtuberky, vlastnící YouTube kanál s názvem Asha Everyday, si však lidé povětšinou myslí hlouposti. Asha Hussein začala svou YouTube cestu v roce 2015 a od té doby se snaží divákům přiblížit každodenní život mladé muslimské ženy ve světě západní civilizace. 24letá youtuberka se věnuje tématům jako život na univerzitě, vztahy či například sexuální obtěžování, přičemž ve svých videích pravidelně nosí hidžáb. Prostřednictvím svého obsahu se navíc snaží demystifikovat své diváky od domněnek, které prostě nejsou pravdivé.

„Myslím si, že lidé vidí muslimské ženy jako konzervativní a submisivní vůči mužům, nestarají se o kariéru a jejich jediný zájem je svatba. Myslí si, že nás muži kontrolují a že musíme nosit hidžáb. Tváří se, jako bychom nemohli mít rande, ale místo toho se v náhodný den probudíme a najednou jsme vdané.“ Právě vztahům a plánovaným sňatkům se Asha věnuje často a pokud si zhlédneš některé z jejích videí, zjistíš, že rozhodně nejde jen o dohodu rodičů či iniciativu mužské části nastávajícího manželství.

Navíc, podle youtuberky jsou vztahy muslimek výrazně jednodušší než vztahy lidí nevyznávajících islám. Jako příklad uvádí kamarády, kteří se rozešli kvůli hádce o potomstvu. Ona takové problémy prý nikdy nebude muset řešit, protože cílem jejích vztahů je svatba. Asha je na YouTube populární a v komentářích se jí vyskytují téměř vždy pozitivní reakce.

Domů
Sdílet
Diskuse