Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2017 17:34
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Severní Korea tvrdí, že Kim Čong-un umí ovládat počasí. Na 2700 metrů vysokou horu vyšel jen v polobotkách a na nebi nebylo ani mráčku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pán počasí si trochu vyšel do hor.

Propaganda šířící se v Severní Koreji je pro většinu západního světa směšná a bizarní, avšak místní média a státní mašinérie nepřestávají překvapovat informacemi, které pravidelně zveřejňují. Nově se neohrožený vůdce KLDR Kim Čong-un vydal na nejvyšší horu své země, která má posvátný status, protože podle oficiální státní legendy se tam narodil Kim Il-Song, což je první vůdce Severní Koreje po skončení druhé světové války. Současný lídr země zvládl výstup na horu, která je dokonce ve skutečnosti sopkou, během prosince, když jsou podmínky ještě nehostinnější, ale ani to mu nezabránilo v lehké turistice na vrchol ve výšce přes 2700 metrů nad mořem.


Nejvtipnější na zveřejněných fotkách je to, že se po hoře Kim Čong-un prochází v bezchybně upraveném kabátu a naleštěných polobotkách, takže pravděpodobně nešplhá po svazích zcela vlastními silami, ale v korejské televizi byl jeho výstup prezentován jako úplná samozřejmost a jakoby toho nebylo dost, Kim Čong-un dokonce na horu vyšel lehce kvůli tomu, že je pánem počasí a rozkázal matce přírodě, aby povětrnostní podmínky zmírnila. Počasí bylo na hoře v době jeho návštěvy opravdu ukázkové, protože na obloze nebylo ani obláčku, ale místo návštěvy posvátné hory řeší média zejména důvod, proč tam vůdce KLDR zajel. Obvykle se tam chodívá pokochat panoramatem krátce před tím, než popraví člověka s vysokou hodností nebo udělá ještě radikálnější krok, protože v minulosti se na ní objevil před testem jaderné hlavice či několika popravami.


Domů
Sdílet
Diskuse