Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2017 16:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Detailní fotky? Ani zdaleka, umělcovy kresby svou propracovaností vyrážejí dech

KULTURA
Uložit Uložené

Ital Marco Grassi by svůj talent mohl rozdávat.

Mít talent na malování a kreslení již není v dnešním světě ničím ojedinělým, jenže italský umělec Marco Grassi by ho mohl klidně i rozdávat. Každičké jeho dílo vypadá, jako kdyby si na pomoc zavolal profesionálního fotografa a pak na veřejnosti pouze předstíral, že se o malbu postaral on sám, protože desítky hodin v konečném důsledku znamenají detaily, které lidem vyrážejí dech. Marco o své tvorbě říká, že je velmi rád, pokud pomocí ní dokáže v lidech vytvářet emoce a nutit je, aby se zamysleli nad svými pocity.

Zároveň se snaží zkombinovat surrealismus s obyčejnou realitou, pomocí čehož se snaží zkoumat lidskou mysl do větších hloubek, než dokáží jen na první pohled běžné fotografie. Grassi se do svých maleb pravidelně pokouší vkládat surreální prvky jako různá tetování či mozaiky, a zřejmě i proto ho na Instagramu sleduje více než 115 tisíc fanoušků.

Domů
Sdílet
Diskuse