Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2018 v 13:56
Čas čtení 0:00
Radka T.

Extrémní sportovec svými výkony ohromuje svět. Přes moře přeplaval se 45kilovým stromem

SPORT
Uložit Uložené

Ross Edgley se nebojí dávat si extrémní výzvy.

Expert na fitness Ross Edgley se rád pouští do náročných a extrémních výzev. Lidi po celém světě tak ohromuje tím, čeho všeho je schopno lidské tělo. Jednou se pokusil zaběhnout maraton, přičemž za sebou táhl Mini Cooper. Jindy si za třicet dní zaběhl třicet maratonů nebo vyšplhal po laně dlouhém jako Mount Everest. Tím jeho osobní výzvy však zdaleka neskončily. Pozornost si vysloužil i tím, když se pokusil plavat 40 kilometrů s těžkým závažím v podobě stromu.

Plavání v moři mezi ostrovy Martinik a Svatá Lucie bylo další Rossovou výzvou, při které si mnozí řekli, že musí být blázen. Epické dobrodružství bylo nebezpečné i tím, že mu hrozily střety s medúzami, žraloky i velkými vlnami. Původně chtěl se 45kilovým stromem přeplavat Lamanšský průliv, jenže problém byl v tom, že podle úřadů neměl registrované plavidlo. Byrokratické překážky se mu nakonec nepodařilo zdolat, a tak se rozhodl pro Karibik.

Podobný kousek přitom neudělal poprvé, s kusem dřeva plaval předtím už i přes jezero nebo řeky, tentokrát to však bylo jiné. Jenže to by nebyl Ross, kdyby se na něco takového neodvážil. I v tomto případě si však vybral strom specifický pro dané místo. Jak přiznal, spaloval více kalorií a pohyboval se pomaleji, kromě toho musel hodně jíst. Náročná výzva mu však přinesla i nezapomenutelné okamžiky, jaké by jinak nikdy nezažil. Mohl si například zaplavat s delfíny, kteří ho provázeli deset kilometrů.

„Bylo to neuvěřitelné,“ řekl extrémní sportovec, který nakonec místo původně stanovených 40 přeplaval dodatečně 100 kilometrů. Dohromady strávil ve vodě téměř 32 hodin. Podporu mu poskytoval člun, jehož posádka byla stále nablízku, ale sama měla co dělat s velkými vlnami.

Přesně 100 kilometrů si zaplaval i minulý měsíc během nepřetržitého 48hodinového tréninku v Devonu. Ross si prostě nikdy nedá pokoj a svému tělu dává pořádně zabrat. V tomto roce plánuje přemýšlet nad tím, čeho by ještě jeho tělo bylo schopné. „Chystám se nejen prolomit světové rekordy v plavání, ale rozbít je,“ prohlásil odhodlaný sportovec.

Domů
Sdílet
Diskuse