Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2018 12:22
Čas čtení 0:00
Radka T.

Magazín Sports Illustrated poprvé uveřejnil neupravené fotky. Nahé popsané ženy na sobě nesou důležité vzkazy

MÓDA
Uložit Uložené

Ženy, které pózovaly pro magazín, se mohly vyjádřit kreativním způsobem.

Na žhavé fotky v magazínu Sports Illustrated se vždy těší nejen muži, ale ocenit je dokážou i ženy. Tentokrát se však magazín rozhodl zveřejnit editoriál, na jaký nejsme zvyklí. Fotografie nahých žen neprošly digitální úpravou a nesou důležitý vzkaz.

Obsazení žen, které pro magazín pózovaly, je různorodé. Nechybí sportovkyně či matky a rovněž rozmanité jsou i postavy. Série snímků chce poukázat na sílu žen a podpořit jejich postavení ve společnosti.

Modelky jsou na záběrech nahé, těla jim tedy nezdobí ani plavky, ale nacházejí se na nich různé nápisy. Liší se podle toho, co jimi daná modelka chtěla vyjádřit, jak se cítí a jak vidí sebe sama. Časopis konceptem odpověděl na přetrvávající tlak na rovnost žen.

Magazín Sports Illustrated tím říká, že hlas, síla a vášeň žen by měly být vyjádřeny tou nejsyrovější formou – na nahém ženském těle.

„Společnost klade příliš velký tlak na ženy, aby vypadaly perfektně. Musíme s tím přestat,“ řekla gymnastka Aly Raisman. Poukázat chtěla i na problém sexuálního násilí, je totiž jednou z obětí bývalého lékaře amerických gymnastek Larryho Nassara.

Aly potěšilo, že focení se zúčastnily ženy různých tvarů. „Každá z nich má vlastní jedinečný příběh a jsem ráda, že jsem mohla být toho součástí. Časy, kdy se ženy učily, že by se měly stydět za své tělo, jsou pryč. Ženské tělo je krásné a měli bychom být hrdé na to, kdo jsme – zvenku i zevnitř,“ dodala sportovkyně.

Podle modelky Hunter McGrady bylo focení mnohem více než jen vytváření působivých záběrů. Nazvala ho osobním, důvěrným a hlubokým okamžikem v životě. Sama se kvůli svým mírám setkávala s posměšky a nyní vzkazuje, že i žena jako ona může pózovat v plavkovém vydání světoznámého magazínu.

Domů
Sdílet
Diskuse