Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2018 11:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Amsterdamu po letech zamrzly kanály. Lidé po nich chodí do práce, ale nezapomínají ani na brusle

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nizozemským městem se ozývá smích a radost dětí i dospělých.

Evropa zažívá v posledních dnech silnou studenou fronta. Ve Spojeném království museli vícekrát zaměstnance posílat domů dřív, aby se vůbec do svých příbytků dostali kvůli obrovskému množství napadeného sněhu, zatímco v Amsterdamu se na tváře obyvatel vrátil specifický úsměv po šesti letech.

I když bys v centru Amsterdamu moc sněhu nenašel, turisté i místní obyvatelé opět zažili zamrzlé kanály táhnoucí se uličkami města. Naposledy se přírodní fenomén objevil ještě v roce 2012 a obyvatelé netrpělivě čekali, kdy přijde znovu, a tak mohou děkovat studené frontě. Za vznikem ledu však netřeba hledat výhradně přírodní faktor, protože ledové pokrývce pomohly i úřady a správci vodních kanálů.

Bylo totiž uzavřeno několik míst, přes která do kanálů proudí voda a zároveň byl na kanálech zakázán pohyb lodí, a tak se už minusové teploty postaraly o zbytek. Amsterdam se proměnil v pohádkové ledové království, a pokud bys měl dostatek odvahy, klidně by ses po kanálu Prinsengracht mohl vydat i do práce vedle bruslařů a smějících se dětí.

 

Příspěvek sdílený Maximilian (@mbhw),

 

Příspěvek sdílený Nadine (@dinis.world),

 

Příspěvek sdílený (@mariaamsterdam),

 

Příspěvek sdílený Debby (@debby_heilker),

Domů
Sdílet
Diskuse