Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2018 17:00
Čas čtení 0:00
Radka T.

Mattel vyrobil panenky Barbie dle inspirativních žen, které něco dokázaly. Chce ukázat, že se dívky mohou stát kýmkoliv

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Panenky vytvořené dle úspěšných žen mají být důkazem, že se můžeš stát kýmkoliv.

Pilotka Amelia Earhart, matematička Katherine Johnson či malířka Frida Kahlo. I tyto inspirující dámy, které vešly do dějin, se staly námětem při tvorbě nové kolekce oblíbených panenek Barbie.

Společnost Mattel takovýmto způsobem chtěla vzdát hold ženám, které v životě opravdu něco dokázaly a inspirovaly množství lidí. Nová kolekce panenek se nazývá příznačně – Inspirativní ženy.

„Série Inspirativní ženy vzdává hold neuvěřitelným hrdinkám a odvážným ženám. Riskovaly, změnily pravidla a připravily cestu generacím dívek, aby snily více než kdykoliv předtím,“ vyjádřila se mluvčí Marissa Beck.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Barbie (@barbie),

V rámci kolekce Inspirativní ženy vznikly zatím tři panenky, právě s podobou Amelie Earhart, Katherine Johnson a Fridy Kahlo. Kromě toho však společnost přes panenky Barbie popularizuje i další úspěšné ženy působící v různých oblastech. Tento týden, kdy oslavujeme Mezinárodní den žen, spatřily světlo světa nové panenky v rámci programu Shero. Dohromady 14 panenek je vytvořeno podle dalších úspěšných žen z různých zemí světa, například ochránkyně přírody Bindi Irwin či olympijské sportovkyně Chloe Kim.

Jak se vyjádřila viceprezidentka Lisa McKnight, děvčátka si vždy dokázaly hrát s panenkami Barbie a přisuzovat jim při tom různé životní role či povolání, ale nyní dostanou příležitost hrát se s modely, které dostanou podobu reálně úspěšných žen. To má dívkám připomenout, že i ony se mohou stát kýmkoliv.

Domů
Sdílet
Diskuse