Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2018 14:09
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Lyžovačka v Brně? Radní plánují postavit sjezdovku ve městě, kde většinou není sníh

SPORT BRNO
Uložit Uložené

Zastupitelé města Brna, kteří se nechali inspirovat zahraničními projekty, vymysleli odvážný nápad – krytý zasněžený svah přímo ve městě.

Dokážete si představit sjezdovku v Brně? Místní radní očividně ano, a proto se rozhodli přijít s plánem na výstavbu krytého lyžařského svahu přímo ve městě. V oblasti, kde tradičně nebývá zrovna dvakrát nasněženo, to může vypadat poněkud komicky. Na druhou stranu, kde jinde by měly vznikat umělé lyžařské plochy, když ne tam, kde nejvíce chybí? Podobné kryté svahy ve městech známe už dávno ze světa – například z Dubaje nebo Düsseldorfu.

Lyžovačka v Brně? Radní plánují postavit sjezdovku ve městě, kde většinou není sníh
Zdroj: pexels.com

„Lyžařský areál tohoto druhu by rozšířil nabídku sportovních a volnočasových aktivit pro obyvatele Brna,“ říká brněnský radní Jaroslav Suchý a má bezpochyby pravdu. Otázkou ovšem zůstává nejen konečná výše finančních nákladů, které by město vybudování zastřešeného svahu stály, ale také místo, kam jej umístit. Autorům plánu nezbývá nic jiného než čekat na vhodného investora.

Prvotní plány přitom hovoří o poměrně nezanedbatelných rozměrech areálu. Sjezdovka má být dlouhá přibližně půl kilometru s převýšením 120 metrů. Moravská metropole se pravděpodobně nechala inspirovat zahraničními projekty z Německa, Holandska nebo Spojených arabských emirátů, kde už kryté sjezdařské haly stojí. 

Domů
Sdílet
Diskuse