Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2018 11:53
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Radši bych se zabil, než být s Virgilem Ablohem na opuštěném ostrově, tvrdí Karl Lagerfeld

MÓDA
Uložit Uložené

Návrhář se odjakživa řídil heslem „co na srdci, to na jazyku“.

Návrhář Karl Lagerfeld si nikdy nebral servítky. Opětovně to potvrdil i v novém rozhovoru pro časopis Numéro Magazine, kde se odvážně vyjádřil na účet změn ve společnosti, ale schytali to i kolegové z branže. Karl nedávno otevřel v New Yorku svou novou prodejnu, a proto se mu kontroverzní rozhovor určitě hodil.,

Lagerfeld mnoho lidí zarazil svými názory na kampaň #MeToo. Nejdříve zkritizoval hvězdičky, které si až po 20 letech vzpomněly na to, jak je známí lidé v showbyznysu obtěžovali, přičemž se opíral i o fakt, že ke svým tvrzením nemají žádné důkazy. Nelíbí se mu ani nutnost zeptat se modela či modelky před focením na to, jestli je ochoten pózovat a zda mu vše vyhovuje.


Lagerfeld v tom vidí omezování práce návrháře. Nesnáší mužské modely, protože se s nimi prý nedá normálně pracovat, a proto se výrazněji zaměřuje na ženskou módu. Mužům v modelingu dokonce vzkázal, aby se šli přihlásit do ženského kláštera, pokud se jim nelíbí potahování kalhot podle představ návrháře.

Co se týče kolegů z designérské branže, Lagerfeld si nejdříve zavtipkoval na účet dvou zesnulých. Pierre Bergé a Azzedine Alaia byli podle něj jeho největšími nepřáteli, a to kvůli jeho přístupu k práci. Nikdy si prý nestěžuje na extrémní pracovní nasazení a zodpovědnost.

Na závěr urazil i Jonathana Andersona a Virgila Abloha. Dostal otázku, kterého ze tří designérů Jacquemuse, Abloha nebo Andersona by si vzal jako parťáka na opuštěný ostrov. Zatímco Jacquemusovi pochválil osobnost, o všech třech řekl, že by se raději zabil, než by měl s kýmkoliv z nich žít na opuštěném ostrově.

Domů
Sdílet
Diskuse