Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2018 13:16
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Rus zbohatl na kryptoměnách, v lednu ho zbili a teď ho našli mrtvého. Chlubil se svým bohatstvím, na což doplatil

TECH
Uložit Uložené

Pavel Njašin přestal po lednové loupeži publikovat.

Na konci února jsme tě informovali o tom, jak v Moskvě neznámí muži unesli ruského vývojáře kryptoměn Jurije Majorova, kterému ukradli digitální mince za více než 3 miliony eur. Více než měsíc před incidentem z Moskvy se však podobný scénář odehrál i v Leningradské oblasti, kde žil Pavel Njašin. 

Pokud se blíže nevěnuješ kryptoměnám, zřejmě jsi o něm nikdy neslyšel, ale Pavel provozoval docela úspěšný kanál na YouTube a na investování do virtuálních měn i slušně zbohatl. Po zážitku z ledna však změnil svůj přístup k životu. Maskovaní muži mu v lednu ukradli přibližně 400 tisíc eur poté, co se svými penězi chlubil na internetu. Dobili ho natolik, že se Pavel okamžitě odstěhoval zpět ke své mámě do Petrohradu.


Nepomohlo mu ani to, protože ho před pár hodinami našli mrtvého přímo v Petrohradě, avšak prvotní informace naznačují, že smrt neměly způsobit žádné vnější vlivy. Místní policie už začala případ vyšetřovat, a tak je zatím příliš brzy spekulovat o tom, co se mohlo Rusovi stát. Jedno je však jasné: pokud se náhodou dostaneš k většímu množství peněz, definitivně se s nimi nechlub na internetu, protože dnes existuje dostatek lidí, kteří by si tě uměli najít a přinutit, abys jim peníze odevzdal.


Domů
Sdílet
Diskuse