Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2018 1:47
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Alana Rickmana role profesora Snapea frustrovala. Poukazují na to jeho soukromé dopisy

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Smrt famózního Alana Rickmana v roce 2016 zarmoutila celý filmový svět. Hercovy dopisy odhalují více zajímavostí ze zákulisí Harryho Pottera, o kterých tušil je málokdo.

„Děkuji, že jsi učinil druhou část Harryho Pottera úspěšnou. Vím, že býváš místy frustrovaný, ale ber prosím tě na vědomí, že jsi nedílnou součástí filmů. A jsi brilantní,“ bylo napsáno na pohlednici od producenta Davida Heymana, který Rickmana získal pro roli Snapea.

Jde o jeden z dopisů z Rickmanova osobního materiálu, přibližujících charakter milovaného herce. Sbírka nacházející se aktuálně v aukci dělá svým způsobem z role životem deprimovaného profesora lektvarů ještě o kousek dynamičtější a uvěřitelnější postavu.

Během natáčení šestého filmu si v poznámce herec zaznamenal své pocity ohledně nevýrazného vývoje jeho postavy. „Je to jako kdyby se David Yates rozhodl, že další vývoj není do budoucna potřebný. Minimálně ne pro mladé publikum,“ projevil svůj názor Rickman.

Závěrečnou částí se však podařilo dát Rickmanovi do omezeného Snapeova prostoru celé své srdce a vytvořit mimořádně emotivní scénu. Ta dojala i samotnou autorku knižní předlohy J. K. Rowlingovou.

Spisovatelka Rickmanovi v dopise mimo jiné vyjádřila i svůj vděk za ztvárnění její nejkomplexnější knižní postavy.

Domů
Sdílet
Diskuse