Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2018 15:49
Čas čtení 0:00
Sona O.

Proč jsme ještě neobjevili mimozemšťany? Ruský vědec přišel se znepokojivou teorií

ZAJÍMAVOSTI NASA VĚDA VESMÍR
Uložit Uložené

Lidstvo se snaží už dlouho odpovědět na otázku, zda jsme ve vesmíru sami. Důvod, proč jsme ještě mimozemský život nenašli, však může být děsivý.

Existuje mnoho teorií, které se snaží vyřešit odvěkou otázku života mimo naši planetu. Ani trochu se nám nechce věřit, že jsme v takovém obrovském vesmíru sami. Prozkoumali jsme už sluneční soustavu i vzdálené exoplanety. Objevili jsme superzemě i nehostinné plynné obry. Proč jsme ale zatím nikde nenašli život?

Ruský fyzik Alexander Berezin tvrdí, že pokud se v našem vesmíru vyvinula nějaká civilizace natolik, že dokáže cestovat mezi různými hvězdami, pravděpodobně zničila veškerý jiný život.

Proč jsme ještě neobjevili mimozemšťany? Ruský vědec přišel se znepokojivou teorií
Zdroj: Jonas Bengtsson - Flickr

Nemusí jít však o démonickou mimozemskou rasu. Je také dost možné, že si nás ještě vůbec nevšimli, a proto nedošlo k žádnému kontaktu.

„Možná si jiného života ani nevšímají. Podobně jako když dělníci demolují mraveniště, aby na jeho místě postavili obchodní dům,“ říká Berezin. Zároveň dodává, že důvod, proč stále existujeme, může mít jednoduché vysvětlení. Nejsme mravenci odsouzeni k záhubě, ale příští ničitelé světů.

Svou teorii publikoval pod záštitou Národního výzkumného centra univerzity elektronických technologií.

Lidstvo upozorňuje na to, že rostoucí civilizace by pro nás mohla představovat potenciální hrozbu. Myslí si, že existují pouze dva scénáře. Buď budeme my ti, co okupují a ničí jiné, nebo budeme sami zničení.

Doporučeno
Slovenská Měsíční šachta patří k největším záhadám lidstva. Šlo o výtvor pradávné civilizace? Slovenská Měsíční šachta patří k největším záhadám lidstva. Šlo o výtvor pradávné civilizace? 11. ledna 2024 8:00

Ačkoli Berezin tvrdí, že jeho idea vysvětluje to, proč jsme mimozemšťany ještě nesetkali, nepřinesl by jejich růst přes galaxii větší pravděpodobnost na setkání? 

Fyzikovi však musíme uznat, že se zatím opravdu chováme jako budoucí kolonisté cizích světů. Mise na Mars, která by měla rozjet okupační plány Země, již odstartovala svou přípravnou fázi.

Domů
Sdílet
Diskuse