Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2018 14:54
Čas čtení 0:00
Adam Lukáč

Pro Muska není nic nemožné. Nový Roadster má mít raketové trysky

TECH
Uložit Uložené

Roadster druhé generace má být jako z jiného světa, možná jednou i vzlétne.

Elon Musk svými nápady už ani nepřekvapuje. Kolonizace Marsu, výlet tesly do vesmíru nebo nově implementování raketových technologií do auta.

O použití podobných komponent se šuškalo už déle, ale ne všichni tomu věřili. Elon jen před nedávnem na svém Twitteru potvrdil použití raketových trysek ve sportovním elektromobilu druhé generace.

Pro Muska není nic nemožné. Nový Roadster má mít raketové trysky
Zdroj: Tesla

Roadster bude podle všeho vybaven tlakovými nádobami COPV, které však budou naplněny místo paliva stlačeným vzduchem. Při potřebném výkonu se jednoduše natlakovaný vzduch uvolní a dodá potřebné zrychlení.

Jelikož jsou nádoby vzduch, není třeba je manuálně doplňovat. Postará se o to vzduchová pumpa poháněná bateriemi z vozidla.

Pokud si právě říkáš, že elektromobil bude mít výkon, ale žádný dojezd, jsi na omylu. Tesla na úkor velkého odběru energie vyvíjí nové, 200kWh baterie s dojezdem 600 mil, což je v přepočtu 965 kilometrů. Takže pokud se bude chtít majitel vyřádit, dojezdu se bát nemusí.

10 nádob má být rozmístěno kolem celého vozidla, což dopomůže nejen při rozjezdu a k dosažení vysoké rychlosti, ale i při brzdění a dokonce i odbočování.

Za raketovou výbavu si však budeš muset připlatit a zároveň přijdeš o zadní místa, která i tak majitel sportovního elektromobilu nepotřebuje.

Zrychlení z nuly na sto sice neznáme, ale základní verze Roadster to zvládne za 1,9 sekundy. Podle Elona nepůjde o auto z této planety a bude nejrychlejší a nejlepší na světě.

Domů
Sdílet
Diskuse