Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2018 22:45
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Za dlouhověkost vděčím alkoholu, cigaretám a nočním večírkům, tvrdí 105letá babička

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Helen z Floridy si užívá život plnými doušky.

Je již tradicí, že při natáčení reportáže o člověku v pozoruhodném věku padají otázky o tom, čemu konkrétní osoba vděčí za svou dlouhověkost. Babička z Floridy při oslavě svých 105. narozenin však měla překvapivé doporučení. Helen Granier žije už devět let ve speciálním domově důchodců Coral Oaks Independent Living Facility, kde si vybudovala okruh přátel a společně tráví všechen čas. Reportérka přišla Helen navštívit a babiččiny odpovědi byly velmi trefné.

Prý za dlouhověkost vděčí zejména alkoholu, cigaretám a večírkům, na které se vydávala tančit. Samotná babička je ze svého věku překvapená, protože se nikdo z její rodiny podobných narozenin nikdy nedožil, a tak se zasmála, že za to přece jen musí být zodpovědný alkohol.

Jako mladá žena chodívala trochu popíjet na diskotéky, dlouho do noci tančila a ráno se spokojeně vydala do práce, takže životní styl mladých lidí se od té doby očividně velmi nezměnil. Helen si dokonce vzpomíná i na první světovou válku, i když tehdy měla jen tři či čtyři roky, ale její matka onemocněla tuberkulózou a vzpomínky na těžké chvíle jí zůstaly dodnes.

Doporučeno
Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže 11. února 2024 8:00

Úsměvná je i babiččina láska k hazardu. Miluje výherní automaty, avšak její zesnulý manžel ji nikdy nechtěl vzít na výlet do Las Vegas. Teprve po jeho smrti se vydala na hráčské dobrodružství a metropole uprostřed pouště opravdu splnila vše, co od ní očekávala. Zřejmě bys její doporučení neměl brát zcela vážně, protože cigarety i alkohol prokazatelně zdraví škodí, ale názor Helen bys už nijak nezměnil.


Domů
Sdílet
Diskuse