Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2018 12:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V slovenském kostele si pivo načepuješ 24 hodin denně. Farář nechal výčep zřídit po vzoru prvních křesťanů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Obec Sklené Teplice si svůj kostel chválí.

Kostel v lázních Sklené Teplice dostal novou atrakci, jakou bys zřejmě jinde nenašel. Farář Vít Tužinský se podle vlastních slov nechal inspirovat tradicemi z historie a nechal přímo z okna kostela vytvořit samoobslužný výčep. Z jedné pípy si můžeš načepovat pivo a z druhé zase nealko, aby si pochutnal opravdu každý. Farář nad zřízením výčepu přemýšlel dlouho a navedly ho k tomu zmíněné zvyklosti prvních křesťanů, kteří se přišli do kostela pomodlit, ale hned z něj neodcházeli.

Po skončení mše zůstávali ve společném kruhu, jedli, pili a povídali si o tom, co se děje. I on chtěl ve Sklených Teplicích lidi trochu sblížit, a proto funguje výčep 24 hodin denně a na samoobslužném principu. Je skrytý za mřížemi v pootevřeném okně kostela, takže si pivo může přijít načepovat úplně každý sám.

Není potřeba žádného obslužného personálu, a i když nikdo výčep celý den nekontroluje, lidé zatím zodpovědně za své nápoje platí. Kostel stojí půl litru piva 22 centů (5,7 koruny), tak od návštěvníků chtějí za jednu sklenici přesně 22 centů. Zlodějové se zatím neukázali. Zajímavá atrakce už přilákala množství místních obyvatel i návštěvníků lázní.

Kompletní reportáž najdeš na stránce Markízy.

V slovenském kostele si pivo načepuješ 24 hodin denně. Farář nechal výčep zřídit po vzoru prvních křesťanů
Zdroj: Televízia Markíza
Domů
Sdílet
Diskuse