Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2018 9:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Děti na festivalu čmáraly po poníkovi, který musel celý den stát na místě, zatímco rodiče jen přihlíželi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rodinný festival si Prima zřejmě představuje jinak než většina z nás.

Na Vysočině se před pár dny odehrával festival Prima Fest. Na první pohled nevinný rodinný festival vyvolal vlnu protestů na Facebooku poté, co se na sociální síti objevily fotografie ze sekce, kde se mohly děti setkat s poníkem. Není nic špatného na tom, aby si děti budovaly vztah ke zvířatům už odmalička, jenže poník na festivalu určitě nebyl z dětských aktivit nadšený.

Facebooková stránka Stop týrání zvířat upozornila ve svém příspěvku na to, že poník celý den stojí na jednom místě a děti ho mají šanci počmárat barvami tak, jak se jim zlíbí. Stránce poslala fotky znechucená návštěvnice festivalu, která nechtěla věřit vlastním očím.

Více než 4 tisíce lidí příspěvek sdílelo a televize Prima jako spoluorganizátor festivalu se stala terčem velkého množství kritických komentářů. Lidé označovali televizi za součást týrání zvířat a nadávali i rodičům dětí, kteří jen přihlíželi, jak jejich ratolesti kreslí po živém zvířeti bez možnosti zareagovat.

Televize na kritiku reagovala prohlášením, kde uvedla, že na malování byly použity výhradně potravinářské barvy, takže poník neměl žádnou újmu na zdraví a sdílela i jeho fotografii, na které jsou již čmáranice umyté. Nezáleží však na tom, jakými barvami poníka pokreslili, což očividně pochopila i televize, protože se prý bude podobných aktivit v budoucnu vyvarovat.

Domů
Sdílet
Diskuse