Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2018 16:13
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Praha má nejvíc podniků na světě, kde se přijímá bitcoin

TECH ČESKO
Uložit Uložené

V Praze se nachází nejvíce míst, kde přijímají bitcoin.

Na konci loňského roku dosahovala hodnota jednoho bitcoinu svého vrcholu. S kryptoměnami se obchoduje stále víc a přibývá i společností, které se trendu nebojí a platby touto alternativní měnou akceptují. 

Po celém světě je aktuálně přes 13 tisíc podniků akceptujících platby bitcoinem. Nejvíce se jich pochopitelně vyskytuje v Severní Americe a Evropě, nejméně v zemích Afriky a Rusku. To je fakt, který zase tak nepřekvapí – na rozdíl od informace, že největší bitcoinová velmoc je hlavní město České republiky. Právě v Praze eviduje web Coinmap.org nejvíce takových podniků, konkrétně 147. Za zmínku také stojí Žatec z 53 místy, nebo Brno s 18 podniky.

Praha má nejvíc podniků na světě, kde se přijímá bitcoin
Zdroj: coinmap.org

Pro srovnání: Berlín má 74 takto laděných míst, v Bratislavě je jich 49. Turisticky oblíbená Budapešť hlásí 29 společností, které přijímají tuto měnu. To na první desítku ale nestačilo. Zařadilo se tam např. Buenos Aires nebo technologické San Francisco

Zajímavostí je, že ne všechna místa, kde se akceptuje BTC, nejsou nutně (velko)městská. Podle mapy spadá velký počet podniků i do malých měst a vesnic, obzvlášť oblíbený trend je to v Thajsku, Brazílii nebo Velké Británii. 

Největší bitcoinové velmoci na světě

  Země Počet krypto podniků
1. Praha, Česká republika 147
2. Buenos Aires, Argentina 141
3. San Francisco, USA 117
4. Madrid, Španělsko 101
5.

New York, USA

101
6. Amsterdam, Nizozemsko 88
7. Bogotá, Kolumbie 87
8. Vancouver, Kanada 86
9. Londýn, Velká Británie 85
10. Paříž, Francie 82
Domů
Sdílet
Diskuse