Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2018 11:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ženě vybuchl iPhone na palubce poté, co si nechala baterku vyměnit v neoficiálním servisu

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Na náhradní díly ve svých zařízeních je třeba dávat pozor.

Na smartphonech není dobré šetřit. Originální příslušenství či náhradní díly jsou u nejznámějších zařízeních dražší, ale u neoficiálních a neautorizovaných předmětů existuje riziko, že tvůj mobil v tom nejlepším případě přestane fungovat.

V minulosti se již objevily případy, kdy smartphony vybuchly nebo shořely při používání neoficiálního kabelu, a jedna žena z Číny na vlastní kůži pocítila, že pár ušetřených stokorun za výměnu baterie ve svém iPhonu za to nestálo.

Ženě vybuchl iPhone na palubce poté, co si nechala baterku vyměnit v neoficiálním servisu
Zdroj: Pear Video/Screenshot

Přímo na dálnici v Šanghaji měla svůj mobil položený na palubní desce, zatímco řídila. Zařízení začalo znenadání dýmit. Zanedlouho se objevily i první plameny a iPhone nakonec vybuchl.

Ženě za volantem se naštěstí nic nestalo, ale situace mohla dopadnout mnohem hůř, protože výbuch přišel na zmiňované dálnici v úseku, kde auta nejezdí plnou rychlostí. Ve vysoké rychlosti mohla řidička zpanikařit.

Baterku si nechala vyměnit v únoru v šanghajském obchodě Ji Hou Hou, kde pracuje 64 techniků a výměna pro iPhone 6 stojí necelé čtyři stovky. Servis, který baterku do mobilu vložil, dokonce po incidentu odmítl ženě nahradit škody a vyměnit mobil za nový, takže hned upozornila obchodní inspekci a bude žádat kompenzaci.

Domů
Sdílet
Diskuse