Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2018 18:02
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Pijte pivo, radí magistrát Prahy. Město bojuje proti smogu originálním způsobem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Obyvatelé Prahy mohou nově bojovat proti smogu pitím piva. Magistrát totiž ve spolupráci s pivovarem vytvořil mok, který mají řidiči upřednostnit před autem.

Poměrně neotřelým způsobem se rozhodla bojovat Praha proti smogu, který metropoli trápí. Magistrát města totiž uspořádal ve spolupráci s pivovarem Lobkowicz kampaň s názvem „Pivem proti smogu“, která je zaměřená proti znečištění ovzduší automobilovou dopravou. Jejím výsledkem je nové pivo pojmenované Pražský chodec a řidiče má přimět, aby omezili ježdění autem.

Projekt za milion

Jak uvádí server iDNES, v rámci propagace projektu také vznikly oficiální internetové stránky pivoprazskychodec.cz a kromě toho byly na různých místech po Praze umístěny reklamní poutače s logem pivovaru a emblémem města. Prahu projekt vyšel na jeden milion korun

„Pražský chodec pomáhá čistit ovzduší od benzo(a)pyrenu, oxidů dusíku a prachových částic. Pivo je totiž speciálně určeno k­ tomu, abyste si dali jedno s kolegy po práci, a­ nechali tak služební auta aspoň jeden den v garáži. Dvanáctka s delikátní hořkostí, plnou chutí a bohatou pěnou,“ vysvětlili tvůrci projektu.

Ilustrační obrázek

Pijte pivo, radí magistrát Prahy. Město bojuje proti smogu originálním způsobem
Zdroj: www.flickr.com

Lednice plná piva

Stránky dále uvádí, že pivo Pražský chodec, jehož jméno je převzato z díla slavného básníka Vítězslava Nezvala, je nově k dostání v celé řadě hospod po celé Praze. Přiložen je i celkový seznam podniků i adresami, kde vám pivo načepují.

Magistrát hlavního města Prahy zároveň uspořádal i soutěž, ve které oslovil tuzemské firmy, aby se do ní přihlásily v co nejpočetnějších týmech. Vítězná družstva, která čítala největší počet členů, pak byla odměněna lednicí plnou piva Pražský chodec.

Web zájemce také vyzývá k tomu, aby se zúčastnili letošního ročníku Dne bez aut, mezinárodního svátku, jehož název mluví sám za sebe. Ten se uskuteční 22. září a oslavy pod hlavičkou kampaně Čistou stopou Prahou, která funguje už od loňského roku, proběhnou v pražském Karlíně.

Domů
Sdílet
Diskuse