Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2018 20:35
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Po velrybách pozabíjeli na Faerských ostrovech i téměř 200 delfínů. Místní tradice nemají ke zvířatům slitování

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rituální zabíjení zvířat na Faerských ostrovech nemá konce.

Na Faerských ostrovech se každý rok odehrává rituál s názvem Grindadráp, při němž místní obyvatelé pozabíjejí stovky velryb. Nejčastěji by ses v médiích setkal právě s články o tom, kolik velryb při rituálu zahynulo, jenže lovci zabíjejí i delfíny.

Organizace Sea Shepherd Global pravidelně na svých sociálních sítích upozorňuje na to, kolik nevinných zvířat při pobřeží zmíněných ostrovů zahyne, a před pár dny zveřejnila šokující příspěvek.

Lovci tehdy pozabíjeli téměř 200 delfínů a velryb z druhu grinda, přičemž Sea Shepherd celou událost vysílala živě na internetu, aby si mohl kdokoliv prohlédnout barbarské praktiky místních obyvatel.

Přesto se brání slovy, že moderní svět nemá právo zasahovat do rituálu starého stovky let. Zvířata se sice snaží zabíjet co nejrychleji pomocí poškození míchy, ale do poloviny září už zorganizovali 11 různých příležitostí, při kterých bylo zabito množství velryb a samozřejmě i delfínů.

Voda v zátoce se po hromadném zabíjení zbarví do krvavě rudé a i kdyby zástupci organizace chtěli zakročit, prostě nemají dostatečný počet lidí ani prostředky na to, aby zabíjení předešli, a tak se snaží upozornit celý svět.

Zbývající fotografie najdeš přímo v albu organizace

Po velrybách pozabíjeli na Faerských ostrovech i téměř 200 delfínů. Místní tradice nemají ke zvířatům slitování
Zdroj: Sea Shepherd

Domů
Sdílet
Diskuse