Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2018 21:33
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Hvězdný MMA turnaj Oktagon 9 přinesl do Bratislavy další unikátní show plnou tvrdých bojů a překvapení

SPORT
Uložit Uložené

Zimní stadion Ondreje Nepely zažil velkolepou MMA show, na které opět nechyběly kvalitní zápasy a řada senzačních momentů.

Domácí organizace Okgaton MMA má za sebou další veleúspěšný galavečer. Na Zimní stadion Ondreje Nepely v Bratislavě se v sobotu sjeli špičkoví zápasníci československé scény, kteří přibližně 8000 divákům v aréně i těm u televizních obrazovek nabídli atraktivní zápasy, na něž se bude ještě dlouho vzpomínat. 

Za senzační atmosféry bylo k vidění celkem 10 fightů, během kterých nechyběly tvrdé rány, statečné výkony, rychlá ukončení, ale ani napínavé bitvy až do závěru posledního kola. Každý fanoušek smíšených bojových umění se tak bezesporu přišel na své. Pojďte se tedy prostřednictvím naší reportáže podívat na to, jak celý turnaj probíhal. 

Hvězdný MMA turnaj Oktagon 9 přinesl do Bratislavy další unikátní show plnou tvrdých bojů a překvapení
Zdroj: Oktagon MMA/Oktagon 9

Slovenská dominance

Jako první si v kleci síly poměřili za Slovensko Samuel Daňko a za Česko Marek „Mařena“ Koželuh. Druhý z jmenovaných do oktagonu nastupoval se třemi profesionálními zápasy, z nichž odcházel vždy jako poražený, do souboje se slovenským soupeřem proto nastupoval s velkou motivací odnést si první výhru. To se mu však nepodařilo. Po tříkolové bitvě zvítězil jednoznačně 3:0 na body Samuel Daňko.

Následoval další zápas, ve kterém měl slovenský borec navrch nad tím českým. Branislav Zuzák porazil Davida Hoška v poutavém duelu 3:0 na body a slovenská strana si tak připsala na konto další vítězství.

Ve třetí zápase porazil Slovák Martin Buday polského borce Lukasze Lysoniewskiho, tentokrát však diváci nemuseli čekat až na rozhodnutí sudích. Buday totiž svého soupeře ukončil formou TKO už v 1. kole.

Hvězdný MMA turnaj Oktagon 9 přinesl do Bratislavy další unikátní show plnou tvrdých bojů a překvapení
Zdroj: Oktagon MMA/Oktagon 9

Slovenští borci dorazili na turnaj očividně výborně připravení, což se prokázalo i v následujícím souboji. V tom se proti sobě utkali Milan Ďatelinka a Pavel Salčák, přičemž i tentokrát diváci na konec nečekali příliš dlouho. Ďatelinka zvítězil na českým soupeřem v 1. kole na TKO.

Není žádným tajemstvím, že ženské zápasy bývají často daleko agresivnější a dravější než řada těch mužských, o čemž jsme se mohli přesvědčit právě i sobotním turnaji. Veronika Rodová ve tvrdém souboji porazila Claru Ricignuolo z Francie jednomyslně body 3:0 a jak po zápase zmínila, jako jednu z dalších soupeřek by si přála Lucii Mudrochovou, mistryni světa v thajském boxu, která zazářila v létě na Oktagonu 7.

Hvězdný MMA turnaj Oktagon 9 přinesl do Bratislavy další unikátní show plnou tvrdých bojů a překvapení
Zdroj: Oktagon MMA/Oktagon 9

Slzy, pot a krev

Po ostrém ženském zápase přišel čas na hlavní kartu turnaje, kterou odstartoval skvělý výkon Radovana Uškrta, jemuž se postavil Lukasz Bugara. Slovenský zápasník nedal polskému soupeři šanci a ukončil jej na KO hned v 1. kole.

Druhý zápas hlavní karty byl jedním z vůbec nejočekávanějších. Řeč není samozřejmě o ničem jiném než o finále Projektu X, ve kterém slovenský podnikatel Peter Benko dokázal změnit své tělo k nepoznání a pod vedením trenéra Škondriče završil svoji neuvěřitelnou cestu svým prvním zápasem v profesionálním oktagonu. Jeho soupeřem se stal vyhlášený český kadeřník Laky Royal, který ale navzdory tvrdé přípravě Benkovi podlehl v 1. kole na submisi.

Po zápase jsme se dozvěděli, že by se mezi oběma borci mohl odehrát odvetný zápas, který by si jistě přála vidět i spousta diváků. Necháme se tedy překvapit, kdy si pro nás organizátoři odvetu přichystají.    

Hvězdný MMA turnaj Oktagon 9 přinesl do Bratislavy další unikátní show plnou tvrdých bojů a překvapení
Zdroj: Oktagon MMA/Oktagon 9

Následoval střet Davida Kozmy s dosud neporaženým Matem Kerteszem, který v průběhu zápasu perfektně odolával pokusům svého protivníka o takedowny. Tím se ale Kozma nenechal příliš rozházet a své tažení nakonec dokázal úspěšně završit výhrou 3:0 na body.

Předposlední zápas patřil velkému oblíbenci publika Gáboru Borárosovi, který se v kleci utkal s českou legendou Jaroslavem „Číňanem“ Poborským, pro kterého se jednalo o už 101. zápas. Bohaté zkušenosti proti mladému bojovníkovi s obrovskou silou však nedokázal správně zužitkovat. Gábor se radoval z výhry hned v 1. kole na submisi (guillotine).

Pak už přišel zlatý hřeb večera. Tím byl duel Piráta Krištofiče a polského bijce Grzegorze Siwyho, v němž panovalo velké napětí a emoce. Oba borci do zápasu dali všechny síly a prokázali velkou statečnost, jak to ale bývá, vítěz může být jen jeden a tím šťastnějším byl tentokrát zápasník z Polska, který domácího zápasníka porazil 3:0 na body. 

O2 arena za dveřmi 

O pořádně zajímavou show v sobotu nebyla nouze, již brzy se však můžeme těšit na ještě velkolepější akci, kterou bude Oktagon 10. Turnaj je naplánovaný na 17. 11. a do pražské O2 areny přinese naprostou špičku domácí scény. Těšit se můžeme na jména jako Attila Végh či Tomáš Deak, uvidíme finálový souboj Gábora Borárose a Davida Kozmy o šampiona ve welterové váze a mimo jiné dojde také na očekávaný střet Melouna Petráška s Pirátem Krištofičem. 

Jak se zdá, hlavní karta bude nabitá až k prasknutí a žádný milovník MMA by si tuto událost neměl nechat ujít. My na ní chybět rozhodně nebudeme.

PS: V průběhu večer jsme se dočkali také oznámení Projektu Y, který dá příležitost dvěma jakýmkoliv ženám z našich končin změnit svůj život k lepšímu a vyzkoušet si, jaké to je zápasit v profesionální kleci. Přihlašování do projektu vypukne již bzry a kdo ví, třeba se novou hvězdou Oktagonu staneš právě ty.

 

Domů
Sdílet
Diskuse