Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2018 12:39
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vysoká škola začala učit, jak pěstovat marihuanu. Předmět se stal okamžitým hitem

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA VYSOKÁ ŠKOLA
Uložit Uložené

Profesor si před pár lety nemyslel, že by se to mohlo podařit.

Kanada už za měsíc oficiálně zlegalizuje marihuanu pro rekreační účely. Poptávka po zelené rostlině bude hned od začátku legalizace obrovská, a tak licencovaní producenti konopí ve velkém zaměstnávají nové pracovníky, aby ji mohli uspokojit.

Do programu, který by měl celému odvětví pomoci úspěšně odstartovat, se zapojila i vysoká škola Niagara College.

Na vysoké škole bys zřejmě nečekal předmět o tom, jak správně pěstovat marihuanu, ale nová situace v zemi inspirovala místního profesora Billa MacDonalda, aby se chytil příležitosti.

Vysoká škola začala učit, jak pěstovat marihuanu. Předmět se stal okamžitým hitem
Zdroj: Pixabay

Vysoká škola proto začala nabízet roční studijní program o pěstování marihuany, po jehož dokončení získáš certifikát, množství užitečných znalostí a dokonce i pracovní pozici u jednoho z místních producentů v regionu Niagara.

Studenti za rok projdou nejen manuální přípravou, ale budou se učit i zákony a regulace týkající se marihuany. Škola proto zřídila speciální místo určené k pěstování konopí s ideálními podmínkami i zabezpečením, aby se rostlina nedostala do nesprávných rukou.

Díky tomu budou moci studenti teoretické poznatky z předmětů aplikovat v praxi.

Obor zpočátku nabídl pouze 24 míst, ale uchazečů bylo více než 300, takže v budoucnu by se mohl program ještě rozrůst. Svědčí o tom i fakt, že jen v regionu Niagara dnes existuje skoro 550 tisíc metrů čtverečních půdy určených výhradně pro pěstování marihuany.

Doporučeno
KVÍZ: Jaký obor bys měl*a studovat? KVÍZ: Jaký obor bys měl*a studovat? 18. března 2024 16:30


Domů
Sdílet
Diskuse