Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. října 2018 15:00
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Před popravou daroval spoluvězni svůj vláček a jeho smrt dohnala k slzám i dozorce

ZAJÍMAVOSTI TREST SMRTI
Uložit Uložené

Oběti justičních chyb nejsou bohužel raritou. Tento případ ale dokáže skutečně chytit za srdce.

Být odsouzen za vraždu, kterou jsi nespáchal, musí být děsivý pocit. Pokud bys ale byl na mentální úrovni 6letého chlapce s IQ 46, závažnost celé situace by sis zřejmě neuvědomoval. A to možná ani v případě, kdybys podobně jako nevinný Joe Arridy dostal trest smrti.

Arridyho dětství nebylo vůbec jednoduché. Své první slovo řekl až v pěti letech a po jednom roce studia na základní škole byli Joeho rodiče informováni, že vzhledem ke svému nízkému  intelektu není schopen nabývat nových znalostí jako ostatní děti v jeho věku.

Z toho důvodu byl malý Joe už jako 10letý poslán do specializovaného ústavu v Grand Junction pro mentálně nemocné. Tam se mu ale místo kvalitní péče dostalo spíše fyzického týrání a pravidelné psychické šikany.

Před popravou daroval spoluvězni svůj vláček a jeho smrt dohnala k slzám i dozorce
Zdroj: Reddit

Pozor! Hledá se vrah a násilník!

Není proto divu, že 21letý Arridy spolu s několika dalšími pacienty v roce 1936 utekl. Jejich první zastávka byla Arridyho rodné město Pueblo ve státě Colorado. Přibližně ve stejné době se v Pueblu odehrála hrozivá vražda.

Domů
Sdílet
Diskuse