Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. listopadu 2018 1:29
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Apple již nebude zveřejňovat, kolik iPhonů prodal. Počty prý nesvědčí o finanční síle společnosti

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Společnost oznámila novinku po zveřejnění finančních výsledků ve třetím čtvrtletí.

Finanční analytici zůstali po informacích od společnosti Apple zarmouceni. Kalifornská společnost dosud vedle pravidelného zveřejňování své finanční zprávy za jednotlivý kvartál roku světu běžně oznamovala i přesné počty prodaných zařízení. Přesto se Apple rozhodl informace o počtu prodaných kusů už více neposkytovat.

Novinku světu oznámil finanční ředitel Luca Maestri se slovy, že počet prodaných kusů při současném rozsáhlém portfoliu zařazení není velmi důležitým ukazatelem finanční síly společnosti.


Zveřejňování počtů prý dávalo smysl v minulosti, kdy Apple prodával jen iPhone či Macbook v nepříliš rozdílných cenových kategoriích, avšak s příchodem několika verzí smartphonů, tabletů a inteligentních hodinek se počty stávaly stále méně relevantní.

V současnosti se jednotlivá zařízení prodávají v mnoha různých verzích, a tak nemá smysl vyvozovat jakékoliv závěry z jednoduchého čísla o počtu prodaných iPhonů XS, jelikož cena se u každého kusu liší.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Apple přitom investorům připomněl, že žádný velký konkurent jako Samsung nebo Google informace o prodejnosti nezveřejňuje, takže nejde o radikální krok.

Aby nás Apple nepřipravil o počet prodaných kusů, ve finanční zprávě za poslední kvartál čísla naposledy zveřejnil. Společnost prodala 46,89 milionu kusů iPhonů, což nepředstavuje výrazné zvýšení oproti minulému kvartálu, avšak jak uvádí portál Tech Crunch, přesto se obrat zvedl o celých 29 procent. Může za to fakt, že průměrná cena iPhonu stoupla ze 618 dolarů na 793 dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse