Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2018 16:03
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Číně už začal zprávy uvádět moderátor vytvořený umělou inteligencí

TECH
Uložit Uložené

Zaměstnavatel se raduje, že může moderátor pracovat bez přestávky.

Čína si už dříve uvědomila, že momentálně neexistuje lepší chvíle na to, aby investovala obrovské peníze do technologií a předstihla celý svět.

Ačkoliv večerní zprávy nepatří mezi oblasti, v nichž by mezi světovými velmocemi probíhal tuhý a nelítostný boj, čínská státní agentura Xinhua světu nedávno představila svou novou dvojici moderátorů. Nejde o živé bytosti, ale o umělou inteligenci založenou na stávajících moderátorech.

Po nesčetných hodinách analýzy se umělá inteligence naučila imitovat gesta a mimiku živých moderátorů natolik, že mohla být zařazena do vysílání. Xinhua vytvořila dva moderátory – jeden mluví čínsky a druhý anglicky, aby mohla o zprávách ze země informovat i mezinárodní publikum. 

V Číně už začal zprávy uvádět moderátor vytvořený umělou inteligencí
Zdroj: Xinhua News Agency

Samozřejmě, gesta a mimika umělé inteligence zatím nejsou dokonalé, takže při sledování dokážeš rychle identifikovat, zda jde o živou bytost, nebo virtuální osobnost, ale moderátoři výborně znázorňují, jak daleko už zašel technologický pokrok.

Xinhua se zároveň raduje, že moderátoři mohou být zkopírování nesčetněkrát a vysílat dokáží 24 hodin denně 365 dní v roce, díky čemuž dokážou diváky informovat o novinkách prakticky okamžitě. Kdo ví, kdy začne umělá inteligence nahrazovat i moderátory českých večerních zpráv.

Domů
Sdílet
Diskuse