Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2018 17:42
Čas čtení 0:00
Sona O.

Elon Musk se chce odstěhovat na Mars. Díky SpaceX by se tam mohl už za pár let dostat

TECH
Uložit Uložené

SpaceX prý učinilo několik přelomových objevů, díky kterým je cesta na rudou planetu o něco reálnější.

Slavný miliardář Elon Musk se odhodlal k dalšímu kontroverznímu tvrzení. Jeho technologická společnost SpaceX je prý na nejlepší cestě k vytvoření rakety, díky níž by mohla být první mise na Mars s lidskou posádkou realitou již za několik let. Musk však nechce jen přihlížet. Doufá, že se sám bude moci mise zúčastnit a začít svůj život na rudé planetě.

V rozhovoru pro novou show na HBO se ho moderátor zeptal: „Je vám 47 let, jaká je pravděpodobnost, že se dostanete na Mars?“

„70 procent,“ odpověděl Musk.

Elon Musk se chce odstěhovat na Mars. Díky SpaceX by se tam mohl už za pár let dostat
Zdroj: Wikimedia Heisenberg Media

Podnikatel tvrdí, že přemýšlí o přestěhování na Mars a cena letenky ani nebude tak vysoká, jak si mnozí myslí. Měla by se pohybovat kolem několika set tisíc dolarů. Upozorňuje však, že nejde o žádnou dovolenou pro bohaté. Přežít ve vesmíru je velmi náročné.

Už samotná cesta by byla obrovským zátěžovým testem pro raketu i její posádku. Není vůbec jisté, zda by přežila. Pokud by se jí to náhodou podařilo, je dost možné, že nezvládne změnu prostředí a Mars ji zkrátka zabije ještě dříve, než by si ho mohla vychutnat.

„Na odpočinek vám spoustu času nezbude,“ popsal svůj vysněný pobyt Musk.

Dodal, že astronauti by se teoreticky mohli vrátit zpět na rodnou planetu, zatím si však nejsou jisti, zda to bude opravdu možné. Prostředí na Marsu je velmi nehostinné a opravdu nepřipomíná žádnou dovolenou.

Domů
Sdílet
Diskuse