Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2018 20:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Tyson Fury je favoritem na vítězství titulu pro sportovní osobnost roku

SPORT GOLF
Uložit Uložené

Fenomenální návrat do ringu z Furyho udělal favorita.

Souboj mezi Tysonemm Furym a Deontayem Wilderem způsobil mnoha fanouškům boxu šok. Britský sportovec se do ringu vrátil teprve nedávno poté, co byl závislý na kokainu, opíjel se a upadl do hluboké deprese.

Výrazně zhubl, vrátil se do psychické pohody a v ringu Wilderovi nedaroval ani sekundu. Svět překvapil i fenomenálním způsobem, kterým se zvládl hned dvakrát postavit po tvrdých knockdownech.

V neděli nás v britské televizi BBC čeká vyhlašování titulu Sports Personality of the Year, v překladu tedy sportovní osobnost roku. V názvu ocenění figuruje slovo osobnost, ale hodnocení samozřejmě výrazně záleží i na konkrétních úspěších.


Fanoušci na sociálních sítích si uvědomují, že Tyson Fury za poslední rok nevyhrál žádné trofeje, ale považují ho za favorita v této anketě.

Po návratu do ringu se z něj stal nový muž. Divákům v pozápasovém rozhovoru prozradil, že se bil za všechny, kteří trpí depresí, aby jim ukázal, že je možné se z ní dostat.

Doporučeno
Skaut, učitel a ochránce dětí Fredy Hirsch. Ke sportu a poznání je vedl i v Terezíně a Osvětimi Skaut, učitel a ochránce dětí Fredy Hirsch. Ke sportu a poznání je vedl i v Terezíně a Osvětimi 12. února 2021 9:34

Diváky navíc šokoval znovu, když prohlásil, že přibližně 9 milionů eur (~230 milionů korun) vydělaných ze souboje raději daruje bezdomovcům a chudým lidem, než aby si peníze nechal pro sebe. Všechny zároveň výborně bavil, což mu opět před případnou výhrou v anketě zahrálo do karet.


Na druhé straně, objevila se i kritika. Někteří fanoušci ho nepovažují za vhodný vzor, protože Fury má z minulosti na kontě několik homofobních vyjádření, příliš pozitivně nevyznívá ani jeho předchozí závislost na návykových látkách a doping, pro který musel mít nuceně v boxu přestávku.

Uvidíme, zda se bude při hodnocení zohledňovat i minulost, protože Fury je v posledním roce jako vyměněný a ocenění by si určitě zasloužil.

Domů
Sdílet
Diskuse