Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2018 16:32
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Češi už poslali lidem bez domova dvakrát více Nocleženek než loni

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Číslo darovaných poukazů neustále roste. Našinci nejsou lhostejní.

Náš národ oplývá jedním úžasným specifikem, které se dokáže v plné síle projevit, když jde do tuhého: není nám lhostejný cizí lidský život a dokážeme pomáhat. Jak si totiž jinak vyložit zprávu, jež ukazuje rostoucí popularitu tzv. Nocleženky, která pomáhá osobám bez domova přečkat kruté mrazy. 

Poukazů se totiž prodalo jen od začátku zimní sezony hned dvakrát více než loňský rok.

Minulou sezonu jich Armáda spásy do Vánoc prodala 3 300 kusů. Letos, od začátku listopadu, jich dárci nakoupili 7 000. Prodej podle koordinátorky Lucie Stejskalové dále poroste. 

Češi poslali lidem bez domova dvakrát více Nocleženek než loni
Češi poslali lidem bez domova dvakrát více Nocleženek než loni Zdroj: pxhere.com

„V době vánoční obecně všechny neziskové organizace vnímají nárůst zájmu o své projekty, protože většina lidí cítí zvýšenou potřebu pomáhat těm, kteří neměli v životě tak velké štěstí,“ prozradila Lucie portálu ČT24.

V rámci projektu Nocleženka je možné za stokorunu koupit voucher, který zajistí potřebným lidem jednu noc v teple spolu se sprchou, polévkou a čajem a v případě potřeby i čistým oblečením. V současné době probíhá čtvrtý ročník tohoto projektu.

Pokud tě tematika zajímá, přečti si rozhovor, který jsme s Lucií Stejskalovou dělali letos.

Domů
Sdílet
Diskuse