Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2019 13:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Češi riskují své životy a auty jezdí přes zamrzlé Lipno. Lidé si z nich utahují díky slavnému seriálu

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Zlaté české ručičky.

Kdyby ses měl v zimě ráno vydat na cestu autem do práce, ale najednou by se ti naskytla příležitost zkrátit si ji o několik minut, riskoval bys svůj život i vozidlo a využil bys povrchu zmrzlé vodní nádrže? Hromada českých řidičů má při této volbě jasno.

Na vodní nádrži Lipno se momentálně udržuje vrstva ledu silná přibližně 20 centimetrů, což je sice slušná tloušťka, ale v žádném případě negarantuje bezpečný průjezd. Ačkoliv řidiči z Lipna nad Vltavou ušetří drahocenný čas, v případě, že by se led prolomil, jim tak brzy zřejmě nikdo nepomůže.

Česká televize si na situaci na povrchu zamrzlé vodní nádrže posvítila a zajela tam se svou kamerou, přičemž rovnou zachytila SUV značky Volvo, které bez problémů po ledě jezdilo.

Jak konstatuje starosta města Horní Planá, dvaceticentimetrový led by měl pohodlně auto udržet, nicméně je třeba se řídit několika základními pravidly. Není možné se zbytečně předjíždět, už v žádném případě nesmíš zastavovat a jezdit příliš blízko za sebou, aby led nepovolil.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

Na sociálních sítích si lidé okamžitě všimli české paralely se známou sérií Trucky na ledě, kde jezdí tvrdí muži i ženy po zamrzlých vodních plochách v Kanadě a na Aljašce, kterou k řidičům z Čech hned začali přirovnávat.

Domů
Sdílet
Diskuse