Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2019 12:19
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Německu svázali 96letého nacistu a okradli ho o cennosti i peníze. Oběti masakru si podle něj za smrt mohly samy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Staříka už za vyjádření vyšetřovala i prokuratura.

Nejmenovaný 96letý příslušník někdejších nacistických oddílů Schutzstaffel (SS) se minulý týden ocitl ve složité situaci. Dva muži vnikli do jeho domu, kam je důchodce pustil, protože se vydávali za pošťáky.

Nepřinesli mu však žádnou poštu, ale po vstupu do domu staříka svázali a okradli. Muži se ujistili, že svázaný důchodce nebude nijak odporovat, a pak se pustili do prohlídky bytu. Konečně našli šanon, v němž měl odložené velké množství dokumentů, cennosti i hotovost.

V Nemecku zviazali 96-ročného nacistu a okradli ho o cennosti aj peniaze. Obete masakru si podľa neho za smrť mohli sami
V Nemecku zviazali 96-ročného nacistu a okradli ho o cennosti aj peniaze. Obete masakru si podľa neho za smrť mohli sami Zdroj: German Federal Archives/Wikimedia Commons

Vše mu muži odcizili a staříka nechali v bytě svázaného, přičemž zanedlouho ho v takovém stavu našel až jeho pečovatel. Muže rychle osvobodil a společně zašli na policii, kde incident nahlásili. Policisté už začali krádež vyšetřovat, ale zatím není jasné, kdo by za zločinem mohl stát a zda měl čin i politický motiv.

V kuloárech se šeptá o tom, že důchodce možná svými tvrzeními v nedávném dokumentu vyprovokoval německou veřejnost. Dokument popisoval nacistický masakr francouzské vesnice Ascq, při kterém příslušníci SS vyvraždili až 86 tamních obyvatel.

Muž se v dokumentu objevil a prohlásil, že oběti si smrt zasloužily, protože nacisté jen reagovali na útok na železniční transport, který byl proveden na jednotky SS ze strany Francouzů. Bývalého příslušníka SS navzdory vysokému věku začala za tato tvrzení vyšetřovat německá prokuratura.

Domů
Sdílet
Diskuse