Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2019 14:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Afričtí školáci z Keni zazpívali tradiční slovenskou písničku Tancuj, tancuj, vykrúcaj

ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Děti ze školy v Keni si slovenské tradice oblíbily.

Když Česko a Slovensko oslavovaly 100. výročí založení našeho společného státu v roce 1918, k této milé ceremonii se v daleké africké Keni přidaly i děti ze St. Philip Neri Primary School.

Společně si tehdy zazpívaly československou hymnu a i když nemají k naší vlasti prakticky žádné přímé spojení, s úsměvem na tváři nám předvedly tuto národní hymnu možná přesvědčivěji než množství našinců.

U příležitosti návštěvy první dámy Keni Margaret Kenyatty v místní nemocnici Mater Misericordiae Hospital, kam ji pozvalo slovenské velvyslanectví, aby se setkala s lékaři a zdravotními sestrami, které Slováci podporují v rámci rozvojového programu SlovakAid, si děti ze základní školy opět připravily vystoupení.

Tentokrát nezpívaly hymnu, ale rovnou se pustily do lidové písničky Tancuj, tancuj, vykrúcaj a svou show si patřičně užily. Jak píší lidé v komentářích pod videem, slovenština afrických dětí je často čistější než u mnohých Slováků, a tak si zaslouží uznání, protože tento jazyk rozhodně nepatří mezi ty nejlehčí.

Domů
Sdílet
Diskuse