Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2019 15:46
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Přes 700 mrtvých delfínů skončilo na plážích ve Francii. Znetvořená těla jsou vinou rybářů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rybáři přitom nedělají nic trestného.

Od začátku tohoto roku skončilo na francouzských plážích vyvrženo 700 delfínů. Jak však píše ochranářské sdružení Sea Shepherd, jen přibližně 20 % zabitých delfínů skončí na pobřeží. Je tak pravděpodobné, že se od prosince zavraždilo již přes 3 000 mořských savců –ročně číslo přesahuje 10 000, a to jen ve Francii.

Za všechno mohou rybáři, kteří na lov ryb častokrát používají dvojici paralelně plovoucích lidí. Mezi nimi je natažená velká síť a takovýmto způsobem „loví“ všechny mořské živočichy, i ty nechtěné, včetně delfínů. Ty nemají jak uniknout a ve většině případů se udusí.

Co je však alarmující, je, že rybáři nedělají nic trestného. Cílený lov delfínů je zakázán, ale toto jsou v podstatě nehody, i když jsou dobře známé a předvídatelné. Jelikož delfíni nejsou hlavním terčem lovu a do sítí se jen „připletou“.

Existují nátlaky na francouzské úřady, aby s vyvražďováním delfínů něco dělaly, ale vše se hýbe pomalu a co je horší, populace delfínů ve Středomoří může být již natolik zmenšená, že už není cesty zpět.

Vyše 700 mŕtvych delfínov skončilo na plážach vo Francúzsku. Znetvorené telá sú vinou rybárov
Vyše 700 mŕtvych delfínov skončilo na plážach vo Francúzsku. Znetvorené telá sú vinou rybárov Zdroj: Sea Shepherd
Domů
Sdílet
Diskuse