Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2019 11:23
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Nizozemci, kteří napadli v Praze číšníka, stanuli před soudem. Hrozí jim 18 let natvrdo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Příští týden bude případ pravděpodobně uzavřen.

Dnes začal soud s nizozemskými bratry, kteří loni napadli v centru Prahy číšníka. Sourozenci ArminAräsh Nahvi jsou obžalováni z pokusu o vraždu a hrozí jim až 18 let za mřížemi. Soud v čele s Tomášem Kubovcem jednání naplánoval na tři dny, ale už nyní avizoval, že se tento týden bude odročovat. 

Bratrská dvojice loni 21. dubna posedávala na zahrádce restaurace Polpo u pražského obchodního domu Quadrio spolu s dalšími pěti Nizozemci. Údajně měli popíjet vlastní alkohol. Když je číšník upozornil na to, že na zahrádce nelze konzumovat donesený alkohol, měli jej fyzicky napadnout. 

 

Obžalovaný Aräsh Nahvi měl číšníka napadnout, a když jej začal bránit jeho kolega, pustila se do něj celá skupina Nizozemců. Uštědřili mu řadu kopanců do celého těla. Šestatřicetiletý číšník utrpěl těžká zranění. Krvácel do mozku, čelist měl rozbitou na třech místech, měl díru ve spánku a oko téměř vykloubené z očnice. Život mu zachránil rychlý lékařský zákrok a operace, po nichž strávil tři týdny v nemocnici.

Doporučeno
Nizozemci, kteří napadli číšníka v Praze, jsou obžalovaní z pokusu o vraždu. Hrozí jim až 18 let Nizozemci, kteří napadli číšníka v Praze, jsou obžalovaní z pokusu o vraždu. Hrozí jim až 18 let 18. března 2019 16:46

Podle státní zástupkyně bratři jednali s úmyslem muže zavraždit. Napadený žádá náhradu 2,6 milionu korun za ztížení společenského uplatnění a jako bolestné. Rozsudek padne pravděpodobně příští týden.

Ze sedmi mužů zapojených do napadení policie dva propustila, jelikož se potyčce pokoušeli zabránit. Další tři dostali osmiměsíční podmínku za výtržnictví a pětiletý zákaz vstupu na území Česka.

Domů
Sdílet
Diskuse