Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2019 20:56
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Video zachycuje moment, kdy se zřítila nejvyšší věž katedrály Notre Dame

KULTURA
Uložit Uložené

Svět je svědkem smutné události. Požár v pařížské katedrále Notre Dame byl tak rozsáhlý, že zničil už skoro celou budovu.

Jen před pár desítkami minut obletěla svět šokující zpráva, že známou katedrálu Notre Dame zachvátil vážný požár. Ten se postupně rozšířil i do nejvyšších pater a nyní již víme, že kromě střechy spadla i nejvyšší věž. Podle dostupných informací ze živého přenosu CNN zatím nejsou hlášeny žádné lidské oběti, a dokonce ani zranění, přesto je to pro Francii samozřejmě velká rána.

Doporučeno
Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza 16. dubna 2019 9:18

UNESCO již stihlo francouzskému prezidentovi nabídnout podporu při záchraně a obnově katedrály a všechny složky dělají, co mohou, aby plameny nezasáhly i okolní budovy. Komplikované je i hašení ze vzduchu.

Obzvláště smutná je tato zpráva s přihlédnutím k faktu, že pro katolíky jedná o jeden z nejdůležitějších týdnů v roce. Video níže zachycuje samotný pád nejvyšší věže Notre Dame v Paříži.

Domů
Sdílet
Diskuse