Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2019 15:36
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Nizozemci, kteří v Praze zbili číšníka, dostali pět a šest let natvrdo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Soud je nakonec neuznal vinnými z pokusu o vraždu, ale z ublížení na zdraví.

Dva bratry z Nizozemska, kteří loni v dubnu v Praze zbili číšníka, poslal soud do vězení na šest a pět let. Byli uznáni vinnými z ublížení, nikoli z pokusu o vraždu. Armin (29) a Aräsh (32) Nahvi si rozsudek vyslechli dnes odpoledně před Městským soudem v Praze. Verdikt není pravomocný.

Státní zástupky Taťána Prici podle portálu Novinky.cz označila útok bratrů za „cílený a koordinovaný“. Podle jejího názoru šlo o přemrštěnou a neadekvátní reakci na danou situaci. Nizozemským sourozencům navrhovala trest někde v rozmezí deseti a čtrnácti let.

Doporučeno
Nizozemci se omluvili napadenému číšníkovi. Nabídli mu finanční i psychickou podporu Nizozemci se omluvili napadenému číšníkovi. Nabídli mu finanční i psychickou podporu 15. dubna 2019 19:08

„Tomu útoku předcházely nejprve verbální konflikty mezi částí nizozemské skupiny s obsluhou restaurace,“ podotkl v závěrečné řeči obhájce Armina Nahviho Jan Lokajíček.

„Ve chvíli, kdy všichni odcházejí, provozní restaurace naprosto nepochopitelně zahájí fyzický útok a zaútočí na jednoho z Nizozemců. Toto jednání sledoval napřímo poškozený, který za ním rovnal stůl. Poškozený vypověděl, že útok provozního neviděl. Není to pravda,“ doplnil. Podle obhájce se napadený číšník do rvačky aktivně zapojil kopem ze vzduchu.

Oba bratři ve svých závěrečných řečech zopakovali, že je napadení mrzí. Aräsh Nahvi se omluvil jak poškozenému, tak i České republice. Jeho bratr podotkl, že věří, že kdyby nedošlo k napadení ze strany provozního, konflikt by se nikdy neodehrál. Dodal ale, že svého chování lituje a s bratrem se postará o náhradu škody.

Doporučeno
Policie zadržela na letišti muže, kteří brutálně napadli číšníka v centru Prahy Policie zadržela na letišti muže, kteří brutálně napadli číšníka v centru Prahy 23. dubna 2018 22:31

Před soudem se neshodli dva znalci. Podle Ivana Procházky mohla zranění bezprostředně ohrozit číšníkův život. Primář vinohradské nemocnice Jiří Hladík zase uvedl, že intenzita, lokalizace a objektivně zjištěná poranění bezprostředně poškozeného na životě neohrožovala. 

Nizozemští bratři se loni v dubnu poprali s obsluhou restaurace. Ke rvačce došlo poté, co číšník muže vyzval, aby na předzahrádce nekonzumovali vlastní alkohol. Následně došlo k mele, při níž jeden z číšníků utrpěl vážná zranění – měl rozbitou čelist na třech místech, díru ve spánku, oko téměř vykloubené z očnice a krvácel do mozku.

Domů
Sdílet
Diskuse