Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2019 19:08
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Nizozemci se omluvili napadenému číšníkovi. Nabídli mu finanční i psychickou podporu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dnes začal proces s nizozemskými agresory.

Nizozemští turisté Armin Nahvi a Aräsh Nahvi, kteří loni napadli číšníka v centru Prahy, stanuli před soudem. Čelí obvinění z pokusu o vraždu a hrozí jim až 18 let natvrdo. U soudu tvrdili, že na ně jako první zaútočil manažer podniku. Do rvačky se prý zapojili, aby chránili své kamarády. Během dnešního jednání se oba číšníkovi omluvili. 

Napadený před soudním senátem uvedl, že má dodnes psychické i fyzické problémy. Útok proběhl už loni na jaře, a on je dosud v pracovní neschopnosti. Na to reagoval obviněný Aräsh s nabídkou, že bude s číšníkem v kontaktu, aby mu pomohl se s událostmi psychicky vyrovnat.

Doporučeno
Nizozemci, kteří napadli v Praze číšníka, stanuli před soudem. Hrozí jim 18 let natvrdo Nizozemci, kteří napadli v Praze číšníka, stanuli před soudem. Hrozí jim 18 let natvrdo 15. dubna 2019 11:23

Zároveň se omluvil: „Chtěl bych vám poděkovat, že jste mi dal možnost s vámi mluvit. Nikdy jsem neměl v úmyslu vás zranit. Chtěl bych vám slíbit, stejně tak jako slibuji tady soudu, že udělám všechno, co je v mé síle, abych zaplatit vaši finanční škodu, jakmile budu schopen pracovat,“ prohlásil podle iDNES v soudní síni.

S omluvou se přidal i jeho bratr Armin: „To, co se stalo, se vůbec nemělo stát. Cítím se plně zodpovědný za následky, které jsem vám způsobil. Samozřejmě jsem plně připravený na jakoukoliv finanční podporu, kterou budete potřebovat,“ řekl napadenému číšníkovi.

Oba obžalovaní byli vyslýcháni zvlášť. První hovořil Armin Nahvi. Soudci tvrdil, že se o zranění číšníka dozvěděl až po svém zatčení. Záznam ze rvačky měl vidět poprvé až ve vazbě. „Bylo to šokující. Vypadalo to jinak, než si vybavuji sám. Nepoznával jsem se. Vypadalo to, že se chovám jako nějaký robot. Nechtěl jsem nikoho zranit,“ řekl.

Nizozemci se omluvili napadenému číšníkovi. Nabídli mu finanční i psychickou podporu
Zdroj: Policie ČR

Číšníka se měl pokoušet kontaktovat s omluvou a později s nabídkou finančního odškodnění. Z vazby mu spolu s bratrem navrhoval vyplacení 7 tisíc eur (zhruba 179 tisíc korun). Napadený ale jejich nabídku odmítl. Požaduje dva miliony korun za snížení společenského uplatnění a 611 tisíc korun jako bolestné.

Armin, který tento týden oslaví 29 let, soudu řekl, že jeho kamaráda napadl bezdůvodně manažer restaurace, a tak se jej rozhodl bránit. Incident prý vypukl v momentě, kdy už se skupinka zvedala k odchodu. Na rvačku si prý moc nepamatuje. Viněn je ještě z dalšího incidentu, který se měl odehrát den před napadením číšníka. Měl se porvat před klubem James Dean.

Nizozemci se omluvili napadenému číšníkovi. Nabídli mu finanční i psychickou podporu
Zdroj: Policie ČR

Stejný příběh o napadení odvyprávěl i Aräsh (32). Ten zároveň přiznal, že číšníka kopl dvakrát nebo třikrát do zad. Přiznal i jeden kop do obličeje.

Soud rozhodl o ponechání obžalovaných ve vazbě. Jednání budou pokračovat do příštího týdne. 

Domů
Sdílet
Diskuse