Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2019 18:29
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Praha zakáže zvířecí kostýmy v centru. Nejsou uměním a narušují vzhled města

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Magistrát si posvítí na zvířecí maskoty v centru.

Praha zakáže obří zvířecí maskoty, se kterými se v jejím centru mohou vyfotit turisté. Podle magistrátu jde o zahlcování města, které v historickém jádru metropole nemá co dělat.

O sporném byznysu jsme psali v článku před dvěma týdny, kde jsme popsali způsob, jakým si tihle lidé vydělávají a kolik.

Figurují v oblasti hlavního města, mezi historickými domy – na Staroměstském náměstí, v ulici Karlova nebo v dolní části Václavského náměstí. Jsou to místa plná turistů, ale podle magistrátu hlavního města sem tento způsob zábavy nepatří.

Praha zakáže zvířecí kostýmy v centru. Nejsou uměním a narušují vzhled města
Zdroj: Antonin Havlik/REFRESHER

Vystoupení osob převlečených do obřích kostýmů různých zvířat či postaviček dle našeho názoru narušují estetický vzhled města, stejně tak jsou jistě důvodné pochybnosti o samotném uměleckém charakteru takové produkce,“ uvedla pro REFRESHER radní Hana Třeštíková.

Doporučeno
Jak se dělá špinavý byznys v centru Prahy: Kolik za hodinu vydělají trápením hadů a holubů a skákáním v medvědím kostýmu? Jak se dělá špinavý byznys v centru Prahy: Kolik za hodinu vydělají trápením hadů a holubů a skákáním v medvědím kostýmu? 29. dubna 2019 16:05

Magistrát tedy plánuje upravit vyhlášku. „Vyhláška by se měla změnit tak, aby buskingem bylo skutečně něco, co je alespoň trochu umění, nikoliv hloupá atrakce, která jen zamořuje veřejný prostor. Vymezit jasně, co je a není umění, nebude jednoduché, ale nepochybuji o tom, že se to povede,“ řekl starosta Prahy 1 Pavel Čižinský.

Návrh mají připomínkovat radnice dalších městských částí. Vzejít v platnost by pak měl v září.

Domů
Sdílet
Diskuse