Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2019 10:28
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Košicích se už hokejové MS hrát nebude. Slovensko dostalo od šéfa IIHF jasný vzkaz

SPORT
Uložit Uložené

Aréna v Košicích už nestačí standardům.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku ještě neskončilo, ale už dnes víme, že v Košicích se už budoucnosti hrát nemůže. Uvedl to šéf Mezinárodní hokejové federace (IIHF) René Fasel, když diskutovali s nejvyšším mužem slovenského hokeje Martinem Kohútem na tiskové konferenci, uvedl Denník N.

Ačkoliv Fasel uznal, že atmosféra v Košicích byla fenomenální, stadion v metropoli východu již kapacitně nesplňuje požadavky mistrovství světa. Zatímco v Bratislavě měl stadion na šampionát kapacitu okolo 9 tisíc diváků, v Košicích dokázala Steel Aréna po úpravách a odevzdání lístků pro partnery přijmout jen kolem 7 tisíc fanoušků, což je příliš málo.

V Košiciach sa už hokejové MS hrať nebudú. Slovensko dostalo od šéfa IIHF jasný odkaz
V Košiciach sa už hokejové MS hrať nebudú. Slovensko dostalo od šéfa IIHF jasný odkaz Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Fasel říká, že na mistrovství světa by měly mít stadiony kapacitu kolem 12 či 14 tisíc, arény s kapacitou menší než 10 tisíc přitom už nemají šanci ucházet se o zápasy mistrovství. Slovensko by se mohlo ucházet o šampionát v letech 2026 až 2028, ale do té doby by se muselo vymyslet, jak zajistit dostatečné kapacity stadionů.

Kohút uvedl, že v úvahu připadá výstavba nové velké haly na středním Slovensku, z níž by mohly mít užitek Banská Bystrica i Zvolen. Jak sám řekl, je na to několik let, aby se zajistilo potřebné financování, jinak mohou Slováci na šampionáty zapomenout. 

Domů
Sdílet
Diskuse