Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2019 16:42
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Senilní Hitler vyhrál a okupuje Paříž. Blazkowiczovy dcery masakrují nácky v novém Wolfensteinovi

Senilní Hitler vyhrál a okupuje Paříž. Blazkowiczovy dcery masakrují nácky v novém Wolfensteinovi
Zdroj: Bethesda Softworks
TECH
Uložit Uložené

Wolfenstein: Youngblood vychází už v červenci.

Wolfenstein 2 se Machine Games nadmíru vydařil. Jistě, kritizovala se místy neopodstatněná náročnost či chaotický design levelů, všechno to však kompenzovaly jedny z nejlepších cutscén v historii videoher a skvělý příběh. Na ten naváže spin-off vyvíjený Machine Games ve spolupráci s Arkane Studios (Dishonored, Prey) s názvem Youngblood. Zatímco pobočka v Austinu pracovala na Prey a zřejmě dělá i na jeho pokračování, studio v Lyonu odpovědné za Dishonored pomáhá Machine Games.

Děj hry nás zavede do Paříže v 80. letech, konkrétněji zhruba 20 let po událostech The New Colosss. BJovi se narodily dcery Jessica a Sophia Blazkowicz, které po tatínkovi zdědily oblibu ve zbraních a zabíjeni nácků. Blazko zřejmě zcela neuspěl a náckové jsou v Evropě stále usídlení i 20 let po rázných krocích odboje. Nebo že by šlo pouze o alternativní pohled do budoucna/minulosti?

Zřejmě se to dozvíme až v samotné hře, která vychází již 27. července, a to na PS4, Xbox One, Nintendo Switch a PC. Pokud vlastníš Deluxe edici hry, můžeš komukoliv poslat kód, přes který si kamarád hru stáhne, i když ji nevlastní. Následně však musíte hrát coop jen spolu (na stejném principu fungovalo i A Way Out).

Hrdina boje proti nacismu se ztratil a jeho dcery ho musí najít, zatímco se rozhodnou pomoci francouzskému odboji odklidit si špínu ze země. Oproti předešlým třem titulům se herní mechaniky trochu obmění. Největší novinkou je local či online coop, kdy budeš moci mordovat nácky se svým kamaráde na oddělené obrazovce. Hra rovněž nabídne otevřenější levely (nebude to až tak lineární) a těšit se můžeme i na jakési drobné RPG prvky.

A aby toho nebylo málo, v ten samý den vychází i VR titul Wolfenstein: Cyberpilot (také vyvíjen studiemi zmíněnými výše). Jde o VR titul pro Oculus Rift, HTC Vive a PSVR. Ve hře se vžijeme do kůže hackera z francouzského odboje, který využívá nacistické roboty k tomu, aby se obrátili proti svým pánům.

Domů
Sdílet
Diskuse