Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2019 11:59
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Býkovi zaživa odřízli ucho a ocas. Části těla držely děti jako suvenýr

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Akce se zúčastnili i nezletilí.

Řezání živého zvířete za burácejícího potlesku davu. I takto probíhají španělské býčí zápasy, kterých se účastní nejen dospělí. Ve španělské Córdobě na nich nedávno vystupovali také výrazně mladí učni, pro které byla účast na této tradici velká čest.

Po zdolání býka se navíc ke krutému ceremoniálu přidali i nejmenší, kteří získali trofej v podobě býčího ocasu či ucha. Řezání do těla zvířete navíc podle níže přiložených záběrů jednoznačně probíhalo zaživa.

Není bohužel divu, že býčí zápasy jsou v části místních komunit stále považovány za běžnou věc. Pokud budou nezletilé děti pravidelně vystavovány podobné krutosti, jen těžko mohou v dospělém věku na nemilosrdné týrání zvířat nahlížet z jiného hlediska.

Doporučeno
Rybáři odřízli ocas žralokovi a smáli se, že má problém plavat. Jason Momoa chtěl mužům fyzicky ublížit Rybáři odřízli ocas žralokovi a smáli se, že má problém plavat. Jason Momoa chtěl mužům fyzicky ublížit 4. června 2019 8:11

Podle organizace Animal Guardians jsou části těl býků nabízené mladým účastníkům zápasů v případě, že se jim představení vydařilo, no a následně bývají předány publiku (i malým dětem) ve formě davu.

V tomto případě mělo jít konkrétně o jakousi poctu ženám z Córdoby, a proto aktivisté proti podobným zvěrstvům vyzývají ženy, aby prostřednictvím sociálních sítí na znak protestu přidali hashtag #NoQuieroTuHomenaje (Nechci vaši poctu).

Prezidentka organizace La Tortura No Es Cultura (Mučení není kultura) Carmen Ibarlucea prohlásila, že provádění takového násilí na poctu ženám je urážkou. Ibarlucea zdůraznila, že ženy jsou od přírody ochranářské a soucitné, přičemž určitě nepatří mezi milovníky sadismu.

Domů
Sdílet
Diskuse