Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2019 21:50
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Válečný veterán se se svou milovanou setkal po 75 letech. Na dojemném setkání zavzpomínali i na druhou světovou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Život píše nádherné příběhy.

Nestává se často, že bychom informovali o podobných tématech, ale pozornost médií po celém světě si získal zahraniční příběh 97letého amerického válečného veterána a 92leté Francouzky. Ti se setkali po neuvěřitelných 75 letech.

Američan KT Robbins se do Francie dostal na letošní oslavy Dne D, kdy byla osvobozena Normandie. Pomocí místních novinářů se mu podařilo získat kontakt na svou bývalou lásku, Jeannine Pierson, ještě z dob druhé světové války, píše Daily Mail.

Vojnový veterán sa so svojou milovanou stretol po 75 rokoch. Na emočnom stretnutí zaspomínali aj na druhú svetovú
Vojnový veterán sa so svojou milovanou stretol po 75 rokoch. Na emočnom stretnutí zaspomínali aj na druhú svetovú Zdroj: france1

Tehdy mladí lidé se do sebe zamilovali, ale Robbins byl později znovu povolán do služby a od roku 1944 se dvojice neviděla. Od té doby měli oba vlastní rodiny, ale oba novinářům prozradili, že jejich láska byla natolik silná, že na sebe i navzdory závazkům nepřestali myslet. Francouzka se dokonce stala matkou pěti dětí. Nebyly však v absolutně žádném kontaktu a jejich setkání je tak dílem náhody. Jediné, co měli, byly černobílé fotky toho druhého.

Robbins se s Jeannine poznal ve francouzském městečku Briey, kde potřeboval pomoc domácích. Shodou okolnosti mu ji podala matka šťastné seniorky a dvojice rychle našla společnou řeč.

Vojnový veterán sa so svojou milovanou stretol po 75 rokoch. Na emočnom stretnutí zaspomínali aj na druhú svetovú
Vojnový veterán sa so svojou milovanou stretol po 75 rokoch. Na emočnom stretnutí zaspomínali aj na druhú svetovú Zdroj: imgur/newsfeeds

Neobvyklé setkání však jejich spojení obnovilo a dvojice ani na vteřinu nepochybovala o tom, že je mezi nimi pouto stále silné a jde o natolik okouzlující příběh, že si dnes o něm přečteš snad na každém místě internetu. Na emotivním setkání oba štěstím plakali a zavzpomínali si i na časy z druhé světové války, kdy se dvojice poznala.

Domů
Sdílet
Diskuse